Δυτική Αθήνα

Ψεκασμοί για κουνούπια στη Δυτική Αθήνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα Αθηνών τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί για κουνούπια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του τριετούς Ολοκληρωμένου Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών 2021-2023 από την Περιφέρεια Αττικής, με την επιστημονική υποστήριξη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, συνεχίζονται οι επίγειοι υπολειμματικοί ψεκασμοί προνυμφοκτονίας σε περιοχές εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής, αξιοποιώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών από το Παρατηρητήριο Ψεκασμών της Περιφέρειας Αττικής, εφάρμοσε τον 10ο από εδάφους ψεκασμό κουνουπιών υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη του Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκου, την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (τεχνικές λίμνες και κανάλια) και στο ρέμα «Εσχατιάς».

Αντίστοιχα, την Παρασκευή 23 Ιουλίου συνεχίστηκε ο επίγειος ψεκασμός κουνουπιών στο ρέμα «Αγίου Αντωνίου» (πλησίον Μονάδας Φιλοξενίας Προσφύγων), στο ρέμα «Αγίου Ανδρέα» και στο «Χαϊδαρόρεμα».

Προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, είναι η θωράκιση της δημόσιας υγείας, για την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη και του φυσικού περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Αττικής με έγκαιρες και άμεσες παρεμβάσεις, και σε συνεχή συνεργασία με τους Δήμους, προστατεύει τις πόλεις μας, εφαρμόζοντας ένα στρατηγικό σχέδιο πρόληψης ενάντια σε κάθε υγειονομική απειλή.

Related posts

Αθλητικό υλικό διανέμει στα σχολεία ο Δήμος Ιλίου

Peristeri News

Δυνατά χτύπησε και φέτος η καρδιά της ελληνικής jazz στον Δήμο Ιλίου

Peristeri News

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»: Βιοκλιματική «έξυπνη» ανάπλαση της κεντρικής διαδρομής

Peristeri News

Leave a Comment