PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λ.Σ. Περιστερίου: Η διοίκηση Παχατουρίδη αρνείται να στηρίξει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Αττικό


Την άρνηση της διοίκησης Παχατουρίδη στη στήριξη εργαζόμενων του νοσοκομείου Αττικό υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπέιρωσης Περιστερίου:

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου Αττικό.

Το περιεχόμενο του ψηφίσματος ήταν η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του νοσοκομείου που ζητούν να αποσυρθεί ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου, ο οποίος προδιαγράφει την μετατροπή του σε αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα, με δικό της προϋπολογισμό, κονδύλια και έσοδα, ώστε σταδιακά να αποκοπεί από την κρατική χρηματοδότηση.

Οι υγειονομικοί δεν ζήτησαν χειροκροτήματα αλλά στήριξη ώστε να εμποδίσουν τα σχέδια της κυβέρνησης να μετατραπεί το νοσοκομείο μέσω των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) σε ιδιωτικοποιημένο, εμπορευματοποιημένο και επιχειρηματικό ίδρυμα.

Αν προχωρήσουν αυτά τα σχέδια θα έχουν ολέθριες επιπτώσεις σε όλο το λαό της Δυτικής Αθήνας και τους ασθενείς.

Η διοίκηση του Δήμου κρύφτηκε πίσω από υπεκφυγές, ανέξοδες και ψεύτικές δηλώσεις υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των δομών υγείας και τελικά αρνήθηκε να στηρίξει το ψήφισμα των εργαζομένων (ψήφισαν σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι της Διοίκησης ΠΑΡΩΝ και ΛΕΥΚΟ).

Η πολυδιαφημισμένη «ανεξαρτησία» της διοίκησης Παχατουρίδη σταματά εκεί που αρχίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία άλλωστε υπηρετεί και στον Δήμο Περιστερίου.

Καθημερινά απαξιώνει τις δομές του δήμου, σε πράσινο, αυτεπιστασία, κοινωνική πολιτική , φύλαξη και καθαριότητα ώστε να επεκταθεί η ανταποδοτικότητα και να συνεχιστεί το ..πάρτυ των κάθε λογής εργολάβων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου στηρίζει σταθερά τον αγώνα των υγειονομικών για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας με μόνιμο προσωπικό, επαρκή εξοπλισμό και κρατική χρηματοδότηση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

ΥΓ: Αντίστοιχη στάση είχαν και οι πολιτικοί τους φίλοι που είναι Διοίκηση στο Δήμο Πετρούπολης. Τυχαίο;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κλειστό το ΚΕΠ της Ανθούπολης από τις 11 Μαρτίου

Peristeri News

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Leave a Comment