PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Ψαλίδι» και στα ειδικά μισθολόγια


Αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου προ των πυλών, μετά από επιτακτικό αίτημα της τρόικας ώστε να επέλθει, σε γενικές γραμμές, εξίσωση με τους βασικούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου προ των πυλών, μετά από επιτακτικό αίτημα της τρόικας ώστε να επέλθει, σε γενικές γραμμές, εξίσωση με τους βασικούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, μέχρι το τέλος του έτους, θα έρθουν νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα επηρεαστούν οι αμοιβές περίπου, 300.000 υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων, όπως δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί του ΕΣΥ και μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στόχος η περαιτέρω μείωση της μισθολογικής δαπάνης

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ στο στόχαστρο των περικοπών του μισθολογικού κόστους μπαίνουν και τα 15 ειδικά μισθολόγια που αφορούν 285.000 δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς, με στόχο την εξοικονόμηση 2 δισ. Ευρώ το 2012.Η εφαρμογή των διατάξεων, σύμφωνα με τη εφημερίδα, θα ξεκινήσει το 2012.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο-σκούπα, τον Δεκέμβριο, στο οποίο θα προσαρμόζει προς τα κάτω μεσοσταθμικά έως και 15% τις αμοιβές των ειδικών μισθολογίων.

Ποιούς θα αφορά

Τα ειδικά μισθολόγια, αφορούν δικαστικούς λειτουργούς, γιατρούς του ΕΣΥ, τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, διπλωματικούς υπαλλήλους, μέλη Νομικού Συμβουλίου, του Κράτους, ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και τα μέλη ΕΠ σε ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί λειτουργικές επιστήμονες κα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment