PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προβληματισμό προκαλούν οι Αγανακτισμένοι στους βουλευτές


Μεγάλο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους βουλευτές όλων των κομμάτων οι «αγανακτισμένοι», ενώ οι 300 «πονοκεφαλιάζουν» και για τις επόμενες κινήσεις του κινήματος των πολιτών και ιδιαίτερα τη μέρα που το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Μεγάλο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους βουλευτές όλων των κομμάτων οι «αγανακτισμένοι», ενώ οι 300 «πονοκεφαλιάζουν» και για τις επόμενες κινήσεις του κινήματος των πολιτών και ιδιαίτερα τη μέρα που το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές βράδυ έξω από το Κοινοβούλιο στάθηκαν αιτία για να εκδοθεί ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «τέτοια φαινόμενα κρύβουν κινδύνους για τη δημοκρατία μας».

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, πολλοί βουλευτές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την πίσω πόρτα. Μάλιστα, μια βουλευτής, συνοδευόμενη από πυροσβέστες και συναδέλφους της με φακούς, προσπαθώντας να φύγει από την πλευρά του Εθνικού Κήπου στραμπούλιξε το πόδι της.

«Σήμερα οι διαδηλωτές σε Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο απευθύνονται σε εθνικά ζητήματα διακυβέρνησης που είναι πιο αδύναμα από παλιά και που πέρα από τις ενδογενείς ατέλειές τους αιχμαλωτίζονται από τις παγκόσμιες εξουσίες και τις αλλαγές ενός παγκόσμιου συστήματος» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση της Τραπέζης της Ελλάδος για την κλιματική αλλαγή. Είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο κίνημα των «αγανακτισμένων πολιτών».

Οι βουλευτές, αλλά και μέλη της κυβέρνησης θεωρούν ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις θα γίνουν ακόμη πιο έντονες μετά την εξαγγελία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων. «Δεν θα μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας» έλεγε παλαιός κοινοβουλευτικός χθες και όσοι συνάδελφοί του τον άκουγαν κουνούσαν προβληματισμένοι το κεφάλι τους. Υπάρχει ενδεχόμενο κυβερνητικοί βουλευτές να μην υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, γεγονός που δεν αποκλείει οι κάλπες να στηθούν χωρίς πρωτοβουλίία της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι θα τεθούν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσοι καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο, ενώ το περιβάλλον του Μαξίμου υπενθυμίζει τη διαγραφή των τριών (Γιάννη Δημαρά, Βασίλη Οικονόμου και Σοφίας Σακοράφα) που καταψήφισαν το μνημόνιο, αλλά και του Βαγγέλη Παπαχρήστου που καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης (Δεκέμβριος 2010). Ενα πρώτο τεστ για τις αντιδράσεις των βουλευτών θα γίνει στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν προχθές έξω από τη Βουλή, τονίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές αμαυρώνουν τις προσπάθειες όσων διαμαρτύρονται ειρηνικά. Απαντώντας σε ερώτηση αν η λαϊκή αντίδραση οδηγεί σε εκλογές, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «η λαϊκή εντολή δίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και εφαρμόζεται με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι χθες το βράδυ». Τέλος, όσον αφορά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των «αγανακτισμένων» υπογράμμισε ότι όλες οι κινήσεις πρέπει να είναι ενταγμένες μέσα στο πλαίσιο όπου λειτουργεί η δημοκρατία και πρόσθεσε ότι όποιος την αμφισβητεί και έχει άλλη πρόταση, να την πει δημόσια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment