PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου ασθενούς


Τον πρώτο θάνατο ασθενούς με κορωνοϊό ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος, ανακοίνωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην τηλεόραση Open Tv, πρόκειται για ασθενή ο οποίος ήταν στη μονάδα του, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και είχε συμμορφωθεί πλήρως με τα υγειονομικά πρωτόκολλα- και ο ίδιος και τα παιδιά του.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι πρόκειται για εξαίρεση στο σύνολο των περίπου 13.000 νεκρών της πανδημίας. «Είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό. Είναι για μία εξαίρεση», είπε που την βλέπει όλος ο κόσμος. «Η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλει και τους εμβολιασμένους», είπε, διευκρινίζοντας πως τους προσβάλει σε μικρότερο βαθμό, νοσούν αλλά δεν κινδυνεύουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

«Δεν πρέπει να το υποτιμούμε», συνέχισε τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να θεοποιούμε τους εμβολιασμένους, πρέπει κι αυτοί να προσέχουν». «Αυτό είναι το δυνατό μήνυμα που εκπέμπει όλη αυτή η ιστορία», πρόσθεσε τονίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση ο προβληματισμός αυτός με την υψηλή προστασία που προσφέρει το εμβόλιο.

Ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, αναφέροντας ότι πρόκειται σχεδόν για μία καινούρια πανδημία. Όπως είπε, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τέταρτο κύμα και την επιστροφή των εκδρομέων δεδομένης της υπερμεταδοτικότητας της παραλλαγής Δέλτα στους χώρους συνάθροισης και συνωστισμού παρόλο που βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους και σε θερμοκρασία που δεν ευνοεί τον ιό . «Καταλαβαίνετε τι σκεφτόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment