PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Προτεραιότητα οι πολιτιστικές δράσεις στην πόλη για το «Περιστέρι Μαζί»


Ο επικεφαλής Γιώργος Βαθιώτης, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης, επισκέφτηκαν το βράδυ της Τρίτης 6 Μαρτίου την έκθεση ζωγραφικής των αυτοδίδακτων ζωγράφων Νίκου και Αντώνη Αντύπα που φιλοξενείται στην αίθουσα πολιτισμού του νέου Δημαρχείου έως τις 12 Μαρτίου.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Περιστέρι Μαζί” Γιώργος Βαθιώτης, συνοδευόμενος από τα στελέχη της παράταξης Γιάννη Αστρακάκη, Νίκο Βαρθολωμάτο, Κατερίνα Μωυσιάδου, Δημήτρη Δρούκα, Βαγγέλη Καλλέργη, Στάθη Κοκκορόγιαννη, Βάσω Παπαλάμπρου και Χρήστο Παπασπύρου, επισκέφτηκαν το βράδυ της Τρίτης 6 Μαρτίου την έκθεση ζωγραφικής των αυτοδίδακτων ζωγράφων Νίκου και Αντώνη Αντύπα που φιλοξενείται στην αίθουσα πολιτισμού του νέου Δημαρχείου έως τις 12 Μαρτίου. Οι Περιστεριώτες καλλιτέχνες πειραματίζονται με αγάπη σε πολλά είδη ζωγραφικής και ιδιαίτερα ιμπρεσιονιστικά, κυβιστικά και πορτραίτα.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και η προώθηση αξιόλογων προσπαθειών νέων και ταλαντούχων καλλιτεχνών της πόλης μας, ιδιαίτερα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία και η Δημοτική Παράταξη “Περιστέρι Μαζί” στο πλαίσιο αυτό θα υποστηρίζει με θέρμη τέτοιου είδους δράσεις. Η δημιουργία, η ανάπτυξη και η προώθηση κάθε μορφής πνευματικής, πολιτιστικής δραστηριότητας που στοχεύει στην πνευματική και ψυχική αγωγή των κατοίκων της πόλης μας αποτελεί προτεραιότητα.

Για το σκοπό αυτό πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές για την ανάδειξη και προστασία του τοπικού πολιτισμού, την προβολή των πολιτιστικών αγαθών και των σύγχρονων πολιτιστικών έργων, την προστασία των πολιτιστικών υποδομών του δήμου, τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών και πολιτιστικού τουρισμού.

Οι δημότες πρέπει να ενεργοποιηθούν για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους σε πολιτιστικές, καλλιτεχνικές κ.λ.π. εκδηλώσεις, παράλληλα με την προσπάθεια από το Δήμο και άλλους υπεύθυνους φορείς για τη διάδοση και προώθηση των εικαστικών τεχνών, χορού, θεάτρου, μουσικής, λογοτεχνίας, κινηματογράφου και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Είναι απαραίτητη η καταβολή κάθε προσπάθειας για διαφύλαξη και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη και προώθηση της συνεργασίας με άλλους φορείς σε πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα καθώς και η συμμετοχή ή η συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με φορείς άλλων περιοχών.

Η Δημοτική Παράταξη “Περιστέρι Μαζί” θα υποστηρίζει κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη και προβολή της ερασιτεχνικής δημιουργίας των κατοίκων της πόλης μας, καθώς μέσα από τέτοιου είδους πολιτιστικές δράσεις προβάλλεται η πόλη μας και ο πολιτισμός της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment