PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρόταση για μισούς εισακτέους σε ΑΕΙ – ΤΕΙ


Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, που προτείνουν να μειωθεί φέτος ο αριθμός των εισακτέων κατά 50%!!!

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, που προτείνουν να μειωθεί φέτος ο αριθμός των εισακτέων κατά 50%!!!

Στις προτάσεις που στέλνουν προς το υπ. Παιδείας, τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας ζητούν να απορροφήσουν τους μισούς φοιτητές, σε σχέσι με πέρυσι.

Διαφορετικά, λένε ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα των σπουδών.

Σύμφωνα με τους πρυτάνεις -όπως αναφέρει το Έθνος- κάθε χρόνο αν και ζητούν συγκεκριμένο αριθμό φοιτητών, τελικά καταλήγουν να έχουν τους διπλάσιους.

Ταυτόχρονα, έχουν μειωθεί σημαντικά οι θέσεις των συμβασιούχων την ώρα που οι προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό γίνονται με το “σταγονόμετρο”.

Δραστικές περικοπές έχουν ζητήσει το Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ζητά 2.000 λιγότερους από πέρυσι), το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη (πέρυσι εισήχθησαν 6.515 και φέτος ζητά να μην είναι πάνω από 3.000), αλλά και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας (ζήτησε 1.862 από 3.708 που ήταν πέρυσι).

Από την πλευρά του υπ. Παιδείας, πάντως, ο αριθμός των εισακτέων αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάιο, λίγο πριν από την έναρξη των πανελλαδικών δηλαδή, που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαϊου

Σημαντική μείωση αναμένεται να υπάρξει στον αριθμό των εισακτέων σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές πράγμα που ζήτησε και τη Τρόικα μέσα από το τελευταίο μνημόνιο.

Οι σχολές αυτές ήταν ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων μέχρι τώρα, καθώς υπόσχονταν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment