PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πρόταση για ένταξη Αλβανίας στην Ε.Ε.



Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε εισηγήθηκε να εγκριθεί για την Αλβανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, επειδή, όπως υπογράμμισε «η Αλβανία έχει επιτύχει αξιοσημείωτη πρόοδο».

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε εισηγήθηκε σήμερα να εγκριθεί για την Αλβανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, επειδή, όπως υπογράμμισε «η Αλβανία έχει επιτύχει αξιοσημείωτη πρόοδο».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι πρέπει να εγκριθεί για την Αλβανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, είπε ο κ. Φούλε παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της Επιτροπής για την πρόοδο των κρατών που επιδιώκουν την προσχώρηση στην ΕΕ.

Ο κ. Φούλε στη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ότι αν και η Αλβανία έχει πραγματοποιήσει αξιοσημείωτη πρόοδο σε ορισμένους σημαντικούς τομείς, είναι αναγκαίες και πολιτικές συμφωνίες.

«Η Αλβανία έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο, αλλά πρέπει να επιτευχθούν μεγαλύτερες πολιτικές συμφωνίες. Επιτυχία παρατηρείται σε πολλές ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Με όλα αυτά τα δεδομένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να χορηγήσει στην Αλβανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας υπό τον όρο να υιοθετηθούν οι άλλες μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη και στη Βουλή» υπογράμμισε ο κ. Φούλε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Καταγγελία οργανώσεων καταναλωτών εναντίον της Temu

Peristeri News

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν

Peristeri News

Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Peristeri News

Leave a Comment