PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρόστιμο κατά της Phillips για «εικονικές» συναλλαγές


Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, ανακοίνωσε ότι το πρώτο πρόστιμο, ύψους 930.000 ευρώ, για ενδοομιλικές συναλλαγές, δηλαδή «εικονικές συναλλαγές» στην πολυεθνική εταιρία PHILIPS.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, ανακοίνωσε ότι το πρώτο πρόστιμο, ύψους 930.000 ευρώ, για ενδοομιλικές συναλλαγές, δηλαδή «εικονικές συναλλαγές» μεταξύ μητρικής και θυγατρικής εταιρίας, με αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του προϊόντος, επιβλήθηκε στην πολυεθνική εταιρία PHILIPS.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο για τις ενδοομιλικές συναλλαγές και ήδη εκπαιδεύονται υπάλληλοι για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ανοίξει 10 υποθέσεις και υπάρχουν στοιχεία εναντίον μεγάλου γερμανικού ομίλου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την ακρίβεια, αντέτεινε ότι από έλεγχο που έγινε σε 70 προϊόντα, στα 50 η τιμή ήταν πολύ πιο υψηλή απ΄ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επισήμανε, επίσης, ότι για τις ενδοομιλικές συναλλαγές έχει ολοκληρωθεί μόνον ένας φάκελος.

Ανταπαντώντας, ο κ. Ξυνίδης απέδωσε το φαινόμενο της ακρίβειας στην αύξηση του ΦΠΑ και στους φόρους που επιβλήθηκαν, στην αύξηση της τιμής των προϊόντων που καθορίζεται χρηματιστηριακά, όπως τα δημητριακά και τα άλευρα, στην κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης και στη δημιουργία καρτέλ, καθώς και στις ενδοομιλικές συναλλαγές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τιμές που καλπάζουν, την ίδια ώρα που οι μισθοί τραβάνε την κατηφόρα. «Με το οικονομικό πακέτο που έχουν εγκρίνει οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης, πάτε να φέρετε μισθούς Βουλγαρίας. Θα έχουμε τιμές Βρυξελών και κράτος Αφρικής», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment