PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αναζητούν το νέο Στιβ Τζομπς!


Σε αναζήτηση του…Μοσχοβίτη Στιβ Τζομπς βρίσκεται Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει κάνει σκοπό ζωής τη δημιουργία μιας νέας Silicon Valley στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας.

Σε αναζήτηση του… Μοσχοβίτη Στιβ Τζομπς βρίσκεται Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει κάνει σκοπό ζωής τη δημιουργία μιας νέας Silicon Valley στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο Βίκτορ Βέξελμπεργκ επιθυμεί τη δημιουργία της ρωσικής βερσιόν του φημισμένου Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) ή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, εκπαιδευτικά ιδρύματα που δεν διακρίνονται μόνο για την προσφορά τους στην έρευνα αλλά και για την ενθάρρυνση των φοιτητών τους να μεγαλουργήσουν σε επιχειρηματικό επίπεδο. Το Στάνφορντ ειδικά συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Silicon Valley και γιγάντων της τεχνολογίας, όπως η Hewlett Packard και η Intel.

Το σχέδιο για την περιοχή του Σκόλκοβο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός «καινοτόμου συμπλέγματος» με την κατασκευή πανεπιστημίου, ερευνητικού πάρκου και μιας πόλης 35.000 κατοίκων.

Το project αποτελεί την πρώτη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων, και ο Βέξελμπεργκ, η συνολική περιουσία του οποίου ξεπερνά τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια, ηγείται της προσπάθειας συγκέντρωσης πόρων και της ενθάρρυνσης μεγάλων επιχειρήσεων και ινστιτούτων να συμμετάσχουν στο project.

Ηδη φέρεται να έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία της ΙΒΜ, της Microsoft και της Siemens, ενώ η κατασκευή έχει ξεκινήσει και οι πρώτες εγγραφές φοιτητών αναμένονται μέσα στο 2014.

Η έρευνα του πάρκου Σκόλκοβο θα εστιάζει σε πέντε βασικούς τομείς: της βιοϊατρικής, της διαστημικής και πυρηνικής τεχνολογίας, της πληροφορικής και της ενέργειας. Στόχος είναι δηλαδή η ανάπτυξη των τομέων στους οποίους η Ρωσία έχει εξειδίκευση, αλλά και η απόκτηση τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η βιοϊατρική, στους οποίους μέχρι τώρα δεν υπήρχε πρόοδος.

«Κανείς δεν πίστευε ότι το κράτος θα κατάφερε να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο μόνο του, γι’ αυτό αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να αναλάβουμε δράση. Αποφασίσαμε ότι το σημαντικότερο είναι να αποκτήσουμε την καλύτερη δυνατή τεχνογνωσία» εξηγεί ο Βέξελμπεργκ, ο όμιλος του οποίου έχει μετοχές σε εταιρείες πετρελαίων και αλουμινίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment