Τεχνολογία

Προστασία από εισβολείς μέσω της πληκτρολόγησης σας

Η ιαπωνική NTT Communications έχει αναπτύξει ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει την απόλυτη άμυνα απέναντι στη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του υπολογιστή.

Το νέο σύστημα “κόβει την όρεξη” του επίδοξου εισβολέα, ακόμα κι αν αυτός έχει καταφέρει να υποκλέψει τον κωδικό χρήσης του υπολογιστή. Το μυστικό της νέας μεθόδου κρύβεται στην πληκτρολόγηση.

Συγκεκριμένα, το λογισμικό Key Touch Pass της NTT καταγράφει την ταχύτητα με την οποία πληκτρολογεί ο νόμιμος χρήστης του υπολογιστή, το χρόνο που κρατά πατημένο το κάθε πλήκτρο και τα λάθη που συνήθως κάνει στην πληκτρολόγηση.

Έχοντας δημιουργήσει αυτή τη μικρή βάση δεδομένων, το πρόγραμμα ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη δραστηριότητα στο keyboard και αν το στιλ πληκτρολόγησης αποκλίνει πέρα από το επιτρεπόμενο όριο, το σύστημα συμπεραίνει ότι ο άνθρωπος που κάθεται στο PC δεν είναι ο νόμιμος χρήστης.

Φυσικά, ένα περιθώριο αποκλίσεων είναι απαραίτητο, καθώς παράγοντες όπως η κούραση και ο βαθμός συγκέντρωσης μπορούν να αλλάξουν το στιλ πληκτρολόγησης. Επιπλέον, το περιθώριο αποκλίσεων αλλάζει ανάλογα με το χρήση του λογισμικού.

Για παράδειγμα, πέρα από ασπίδα απέναντι στο μη εξουσιοδοτημένο χρήστη του υπολογιστή, το Key Touch Pass μπορεί να εφαρμοστεί και στο e-banking. Σε αυτή την περίπτωση, οι αποκλίσεις από το σύνηθες στιλ πληκτρολόγησης πρέπει να είναι ελάχιστες, για να διασφαλιστεί ο μέγιστος βαθμός προστασίας των τραπεζικών λογαριασμών.

Related posts

Στα ύψη η χρήση του Διαδικτύου από τον ελληνικό πληθυσμό

Peristeri News

Νέα υπηρεσία για τους χάρτες Google – Διαδρομές με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων

Peristeri News

Netflix: 7 με 9 δολάρια το μήνα η πιθανή χρέωση για συνδρομή με διαφημίσεις

Peristeri News

Leave a Comment