PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προσφυγή στη δικαιοσύνη σκέφτονται οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων


«Εάν εφαρμοστεί το μέτρο του ΦΠΑ, τουλάχιστον 20.000 παιδιά θα φύγουν από την ιδιωτική εκπαίδευση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας.

«Εάν εφαρμοστεί το μέτρο του ΦΠΑ, τουλάχιστον 20.000 παιδιά θα φύγουν από την ιδιωτική εκπαίδευση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας. Αυτό, πρόσθεσαν, θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά», δήλωσε ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία εκπροσωπεί 146 συλλόγους γονέων και κηδεμόνων απ’ όλη τη χώρα.

Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι μερικά ακριβά ιδιωτικά σχολεία δεν εκπροσωπούν τον μέσο όρο των ιδιωτικών σχολείων της χώρας. Γονείς των μαθητών δήλωσαν μάλιστα ότι δεν δέχονται ούτε τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%, αλλά θέλουν την πλήρη κατάργηση του μέτρου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν οι σχολάρχες στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που ισχύσει τελικά ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. «ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει επιβληθεί μόνο στην Ελλάδα και το Μπαγκλαντές, αλλά ακόμη κι εκεί είναι 7% και όχι 23%», ανέφερε.

«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν θα προσφύγουμε κι εμείς στην δικαιοσύνη, αλλά δεν θα δούμε το τρένο να έρχεται επάνω μας», είπε από τον πλευρά του ο κ. Καλιβρούσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment