PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προς δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας στη Χίο


Την αλλαγή χρήσης μέρους της αποκατεστημένης πρώην χωματερής (ΧΑΔΑ) της πόλης της Χίου, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί ένας νέος χώρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ζητεί με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο της Χίου, με στόχο την αποσυμφόρηση της πόλης.

Από τη συζήτηση πάντως του όλου θέματος δεν έλειψαν αντιδράσεις κυρίως από μεριάς δημοτικών συμβούλων, ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις και προβληματισμοί σχετικά με τη δημιουργία μιας ακόμη δομής στον περιφερειακό δρόμο, τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Ο χώρος της πρώην χωματερής έκτασης 90 στρεμμάτων, ανήκει κατά ένα μέρος στον Δήμο Χίου ενώ ο υπόλοιπος στη Νέα Μονή.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, θα χρησιμοποιηθούν μόνο τα 40 στρέμματα, ενώ σε αυτόν τον χώρο θα τοποθετηθούν προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη στέγαση και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης (χώροι υγιεινής κλπ.) προσφύγων και μεταναστών.

Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς «κύριος στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες για το χρονικό διάστημα της παραμονής τους στη Χίο. Βασικό όμως είναι να προστατευθούν οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και η ομαλή λειτουργία της πόλης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment