PeristeriNews.gr
Οικονομία

Προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για το Ελληνικό


Στην προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την αξιοποίηση της έκτασης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα προχωρήσει τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση.

Στην προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την αξιοποίηση της έκτασης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα προχωρήσει τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Reuters o Σπύρος Πολλάλης, επικεφαλής της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ, που έχει συσταθεί για τη διαχείριση του έργου.

Η επιλογή της διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού, παρά το ότι υπήρχαν συζητήσεις με το Κατάρ για το έργο, έγινε -όπως εξήγησε- ώστε να προσελκυστούν περισσότεροι επενδυτές.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Σπ.Πολλάλης, το Κατάρ αναμένεται να είναι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους.

«Θα ξεκινήσουμε την διαδικασία γύρω στον Σεπτέμβρη», είπε ο Σπύρος Πολλάλης και πρόσθεσε «Αναμένουμε το Κατάρ να είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους».

Η αξιοποίηση της έκτασης εντάσσεται στο φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την άντληση 50 δισ. ευρώ έως το 2015.

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα βρισκόταν σε συζητήσεις με το Κατάρ για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης έκτασης, επιδιώκοντας έσοδα της τάξης 5-7 δισ. ευρώ.

Τελικά, όμως, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ανοιχτό διαγωνισμό με στόχο να προσελκύσει περισσότερους πιθανούς επενδυτές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment