Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για το Ελληνικό

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Στην προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την αξιοποίηση της έκτασης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα προχωρήσει τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση.

Στην προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την αξιοποίηση της έκτασης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα προχωρήσει τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Reuters o Σπύρος Πολλάλης, επικεφαλής της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ, που έχει συσταθεί για τη διαχείριση του έργου.

Η επιλογή της διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού, παρά το ότι υπήρχαν συζητήσεις με το Κατάρ για το έργο, έγινε -όπως εξήγησε- ώστε να προσελκυστούν περισσότεροι επενδυτές.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Σπ.Πολλάλης, το Κατάρ αναμένεται να είναι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους.

«Θα ξεκινήσουμε την διαδικασία γύρω στον Σεπτέμβρη», είπε ο Σπύρος Πολλάλης και πρόσθεσε «Αναμένουμε το Κατάρ να είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους».

Η αξιοποίηση της έκτασης εντάσσεται στο φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την άντληση 50 δισ. ευρώ έως το 2015.

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα βρισκόταν σε συζητήσεις με το Κατάρ για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης έκτασης, επιδιώκοντας έσοδα της τάξης 5-7 δισ. ευρώ.

Τελικά, όμως, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ανοιχτό διαγωνισμό με στόχο να προσελκύσει περισσότερους πιθανούς επενδυτές.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Στο 5,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Peristerinews.gr Newsroom

Τέλη Κυκλοφορίας 2027: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια

Peristerinews.gr Newsroom

AI agents: Οι ψηφιακοί βοηθοί αλλάζουν τις πληρωμές

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment