PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Προγραμματική Σύμβαση με Ενθικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για Μητροπολιτικό Κέντρο


Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ανάθεση εκπόνησης έρευνας, με τίτλο «Διερεύνηση Στρατηγικών για τη Δικτύωση των Αστικών Παρεμβάσεων στο Μητροπολιτικό Κέντρο Αθηνών», αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ανάθεση εκπόνησης έρευνας, με τίτλο «Διερεύνηση Στρατηγικών για τη Δικτύωση των Αστικών Παρεμβάσεων στο Μητροπολιτικό Κέντρο Αθηνών», συνολικού προϋπολογισμού 258.300 €, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη χθεσινή του συνεδρίαση (Τρίτη 22 Μαΐου 2012).

Το αντικείμενο του ερευνητικού έργου περιλαμβάνει τον προσδιορισμό, την αξιολόγηση και την προδιαγραφή ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών κατοίκησης του αστικού χώρου σε στρατηγικά επιλεγμένες περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Αθήνας και ειδικότερα στο Μητροπολιτικό του κέντρο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του χαρακτήρισε «πολύ σημαντική τη συνολική αυτή μελέτη, η οποία θα γίνει από εξειδικευμένους και αναγνωρισμένου κύρους επιστήμονες και θα καλύψει αποσπασματικές μελέτες που αφορούν στο Μητροπολιτικό κέντρο της πρωτεύουσας.

«Στόχος είναι να συμμαζευτεί το ασυμμάζευτο στο κέντρο της Αθήνας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Άννα Παπαδημητρίου Τσάτσου, έκανε λόγο «για στρατηγική μελέτη ‘ομπρέλα’ για το τί θα γίνει επιτέλους με το κέντρο της Αθήνας».

Η Παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» συμφώνησε επί της αρχής για τη μελέτη, ενώ οι παρατάξεις «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ», «ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ», «ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ» και «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ψήφισαν κατά.

Η παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ψήφισε λευκό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment