PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες


Είδη διατροφής, όπως ρύζια, ζυμαρικά αλλά και τυριά, συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ, διανεμήθηκαν δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες πολιτών το 2011, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Είδη διατροφής, όπως ρύζια, ζυμαρικά αλλά και τυριά, συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ, διανεμήθηκαν δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες πολιτών το 2011, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ωφελήθηκαν περίπου 250 χιλιάδες δικαιούχοι, κοινωφελή ιδρύματα, προγράμματα της εκκλησίας και των δήμων, άποροι, άστεγοι και πολύτεκνες οικογένειες.

Μάλιστα, από το ίδιο πρόγραμμα το υπουργείο διαθέτει τρόφιμα σε κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη τη χώρα, ως κίνηση στήριξης του σκοπού τους, που αποκτά ξεχωριστή σημασία την περίοδο αυτή, όπου η συνοχή της κοινωνίας είναι προαπαιτούμενο για την έξοδο από την κρίση.

Το πρόγραμμα της διανομής δωρεάν τροφίμων, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, πρόκειται να συνεχισθεί και φέτος μετά από επιμονή της Ελλάδας κι άλλων χωρών (η Γερμανία ήθελε να καταργηθεί).

Το φετινό πρόγραμμα θα είναι επίσης ύψους 20 εκατ. ευρώ, αν και το υπουργείο έχει ζητήσει με παρέμβασή του στην ΕΕ, αύξηση του ποσού αυτού αλλά και τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν κι άλλα βασικά προϊόντα διατροφής, όπως το ελαιόλαδο. Έτσι το πρόγραμμα αναβαθμίζεται ποιοτικά, με ένα προϊόν εξαιρετικής διατροφικής αξίας, στο οποίο δεν έχουν εύκολη πρόσβαση οι ευπαθείς ομάδες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Peristeri News

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Leave a Comment