PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

«Πράξη προσβλητική για την Δυτική Αθήνα»


Κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας (Δήμοι: Αιγάλεω – Αγ. Βαρβάρα – Χαϊδάρι – Περιστέρι – Πετρούπολη – Ίλιον – Αγ. Ανάργυροι – Καματερό) διαμαρτύρονται για την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να διορίσει Αντιπεριφερειάρχη στην Δυτική Αθήνα άτομο που δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΣΓΟΥΡΟ

Εμείς οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας (Δήμοι: Αιγάλεω – Αγ. Βαρβάρα – Χαϊδάρι – Περιστέρι – Πετρούπολη – Ίλιον – Αγ. Ανάργυροι – Καματερό) διαμαρτυρόμαστε για την απόφασή σας να διορίσετε Αντιπεριφερειάρχη στην Δυτική Αθήνα άτομο που δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή μας.

Κύριοι, το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές πήρε ποσοστό 45% περίπου στους πιο πάνω Δήμους. Αδυνατούμε να συμφωνήσουμε μαζί σας ότι μέσα σε αυτό το ποσοστό (και όχι μόνο), δεν υπάρχει ένα κατάλληλο άτομο στην Δυτική Αθήνα για να μας εκπροσωπήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Είχαμε υποψίες, αλλά τώρα πειστήκαμε ότι και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όπως και η Δεξιά μας θεωρεί ανυπόληπτους πολίτες. Μας θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Επειδή όλοι εσείς που αποφασίζετε κατοικείτε στα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας δεν θέλετε να κατανοήσετε την ιστορική πραγματικότητα ότι οι πρωτοπορίες στην τέχνη, την επιστήμη και την πολιτική δράση δημιουργούνται κυρίως στις δυτικές συνοικίες.

Σίγουρα πάντως επειδή γνωρίζουμε καλά την παραγωγή και την πραγματική οικονομία δεν γινόμαστε οι νεοφιλελεύθεροι «οικονομιστές» διπλωματούχοι «τύπου Harvard». Εξάλλου το έχουμε αποδείξει έμπρακτα με τις θέσεις που εκφράζαμε στο παρελθόν για την οικονομική σας πολιτική. Κύριοι, αδυνατούμε και δεν θέλουμε να συμφωνήσουμε μαζί σας.

Γι αυτό και στις εκλογές στις 7 Νοεμβρίου θα μας βρείτε απέναντι. Αποφασίσατε να φέρετε υποψήφιο στην Δυτική Αθήνα από άλλη περιοχή (Γλυφάδα και βάλε…).

Και εμείς αποφασίσαμε να διώξουμε την ανυποληψία από πάνω μας. Και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος για την Δημοκρατία στην χώρα μας είναι σήμερα το μονοπώλιο που ασκούν στα πολιτικά πράγματα άτομα ενταγμένα σε μηχανισμούς, που παρά την ανικανότητά τους, καθορίζουν την τύχη περιοχών αλλά και της Χώρας.

Κύριοι, σήμερα που με την οικονομική πολιτική του παρελθόντος και την δική σας πολιτική έχετε γονατίσει τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μικρομεσαίους (στοιχεία της ανθρωπογεωγραφίας της Δυτικής Αθήνας), εμείς με υπομονή και ανεκτικότητα στηρίζουμε την κυβέρνηση σας. Όμως θεωρούμε την τελευταία σας πράξη προσβλητική για την Δυτική Αθήνα. Κύριε Πρόεδρε, διακηρύσσετε εδώ και χρόνια ότι βασικό συστατικό της πολιτική σας είναι η άμεση Δημοκρατία. Προφανώς εννοούσατε ότι ισχύει για όλες τις άλλες περιοχές, εκτός από την Δυτική Αθήνα.

Γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως στις άλλες περιοχές βρήκατε αντιπεριφερειάρχες με εντοπιότητα και στην περιοχή μας δεν υπάρχει ούτε ένας. Κύριε Πρόεδρε δεν μπορούμε αυτή τη φορά να ακολουθήσουμε τις επιλογές σας.

Αποφασίσαμε να διώξουμε την ασέβεια από πάνω μας.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΙΟΥΤΗΣ τ. Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας

ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ τ. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ Διαμερισματικός Σύμβουλος Δήμου Περιστερίου – Δάσκαλος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Τοπογράφος Μηχανικός

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αρχιτέκτων Μηχανικός

Διευκρίνιση: ο όρος «οικονομιστής» είναι παράφραση του όρου «αλχημιστής».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment