PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Γ.Γ. Ισότητας: “Ψηφίστε και γυναίκες”


Καμπάνιας ευαισθητοποίησης της Γενικής Γραμματείας για τη προώθηση των γυναικών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), διοργανώνει στις 20 Οκτωβρίου στο υπουργείο Εξωτερικών ημερίδα με θέμα: “Αψηφήστε τα στερεότυπα σ’ αυτές τις εκλογές, Ψηφίστε και γυναίκες”.

Η ημερίδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, διοργανώνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης της Γενικής Γραμματείας για τη προώθηση των γυναικών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εκλεγούν περισσότερες γυναίκες στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές και θα αναλυθούν οι δυνατότητες που δίνει ο “Καλλικράτης” για την προώθηση πολιτικών ισότητας στις περιφέρειες και τους Δήμους.

Η ανατροπή της εικόνας των προηγούμενων εκλογών (2006) κατά τις οποίες σε σύνολο 1033 εκλεγμένων δημάρχων μόνο 32 ήταν γυναίκες (ποσοστό 3,1%) αποτελεί αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση της πολιτικής ζωής της χώρας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ την καμπάνια της Γενικής Γραμματείας θα παρουσιάσει η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκη.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ροδούλα Ζήση, Ντόρα Μπακογιάννη και Ουρανία Παπανδρέου.Τις εργασίες της ημερίδας θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αθηνά Ραπίτου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment