PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Βάζω πλάτη για τον τόπο


Δεν ήρθα τείνοντας χέρι επαιτείας υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο Βερολίνο και εν όψει της συνάντησης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της, ενώ σε ό,τι αφορά τον δικό του ρόλο διευκρίνισε ότι στηρίζει την προσπάθεια της χώρας, αγωνιζόμενος μαζί με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της.

«Βάζω πλάτη για τον τόπο, όπως επιβάλλει ο ρόλος μου, και προς την κατεύθυνση αυτή αγωνίζομαι με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Σχετικά με τη συνάντηση με τον κ. Ντράγκι θα επαναλάβει ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, «έρχεται η ώρα των εταίρων» -θα πρέπει δηλαδή και η ΕΚΤ να επανεξετάσει το θέμα της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Η Ελλάδα δηλώνει την συμπαράστασή της στην προσπάθεια της ΕΚΤ να διαδραματίσει τον ρόλο τής πραγματικής κεντρικής τράπεζας, ιδίως σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ρευστότητας, δήλωσε σχετικά ο κ. Παυλόπουλος.

Για τις συναντήσεις στο Βερολίνο

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του με τους Γερμανούς αξιωματούχους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέδειξε το ζήτημα της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο, όπως είπε, δεν αφορά τόσο το νόμισμα, αλλά τον άνθρωπο.

«Πραγματικός Ευρωπαίος δεν είναι εκείνος που μπορεί να αντέξει τη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά εκείνος που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα δομικό πρόβλημα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και προσέθεσε ότι ο ελληνικός λαός διδάσκει ανθρωπισμό απέναντι σε φαινόμενα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την Ευρώπη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει δικαιωθεί η διεύρυνση της ΕΕ προς τα ανατολικά ευχήθηκε να αποδειχθεί ότι δικαιώθηκε, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται το αντίθετο.

«Η Γερμανία γνωρίζει σήμερα ποιοι είναι οι πραγματικοί της σύμμαχοι στην Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι οποίο κράτος-μέλος δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, θα πρέπει να υφίσταται τις ανάλογες κυρώσεις. Το ίδιο άλλωστε συνέβη πρόσφατα με την Ελλάδα, επισήμανε.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment