PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Οι μεγάλοι πολιτικοί θα πρέπει να μετράνε τα λόγια τους


Άμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στα όσα υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την καταστροφή της Σμύρνης.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως «οι Έλληνες ως λαός και ως έθνος, θέλουμε να ζήσουμε με τους γείτονές μας ειρηνικά. Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε, αλλά δεν πρόκειται να παραδώσουμε και τίποτα απολύτως».

«Διακηρύσσουμε ότι είμαστε λαός και έθνος της ειρήνης. Αλλά είμαστε λαός και έθνος, ο οποίος δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, ν΄ απεμπόλησει, έστω και κατ΄ ελάχιστο το έδαφός του, τα σύνορά του, την κυριαρχία του» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε και τη στάση του τούρκου ομολόγου του, λέγοντας: «Ίδιον των πολιτικών που θέλουν να λέγονται «μεγάλοι πολιτικοί» είναι να μετράνε τα λόγια τους. Και, κυρίως, να ξέρουν ότι το δημοκρατικό τους ήθος, η δημοκρατική τους οντότητα, άρα και η πολιτειακή τους οντότητα, εξαρτάται από τον σεβασμό του πολιτισμού και της ιστορίας».

«Αν δεν υπάρχει αυτός ο σεβασμός τότε από εκεί και πέρα κανένα μέγεθος δεν μπορεί να θεωρείται μεγάλο. Τουλάχιστον, δεν μπορεί να απαιτεί τον σεβασμό μας. Ούτε ημών των Ελλήνων ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε της διεθνούς κοινότητας. Και είναι απολύτως σαφής αυτή η θέση. Που είναι θέση η οποία συμβαδίζει με τον ελληνικό, τον ευρωπαϊκό και τον εν γένει δυτικό πολιτισμό» πρόσθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο τούρκος πρόεδρος στον βωμό του… εντυπωσιασμού και των επικοινωνιακών τρικ ενόψει των εκλογών στη γειτονική χώρα, συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με την Ελλάδα, λέγοντας ότι οι έλληνες στρατιώτες ήταν αυτοί που έκαψαν την Σμύρνη, αποχωρώντας από την πόλη τον Σεπτέμβριο του 1922.

«Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έχουν κάνει αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας το Σάββατο στο Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment