Διεθνή

Πούτιν: Το φυσικό αέριο θα πληρώνεται μόνο σε ρούβλι

Την πληρωμή των συμβολαίων για την παροχή φυσικού αερίου σε ρούβλια ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία δεν θα δέχεται πληρωμές για προμήθειες φυσικού αερίου σε δολάρια ή ευρώ, αλλά μόνο σε ρούβλια, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass. «Αποφάσισα να εφαρμόσω ένα σύνολο μέτρων για την πληρωμή – ας ξεκινήσουμε από αυτό – για το φυσικό μας αέριο που παρέχεται στις λεγόμενες μη φιλικές χώρες, με ρωσικά ρούβλια το συντομότερο δυνατό», είπε.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι με την απόφαση αυτή οι ξένοι καταναλωτές θα πρέπει να μετατρέπουν «μη φιλικά νομίσματα» σε ρούβλια για τις μελλοντικές αλλαγές στα συμβόλαια φυσικού αερίου με μη φιλικές χώρες. «Ζητώ από την κυβέρνηση να εκδώσει αντίστοιχη οδηγία προς την Gazprom για την τροποποίηση των υφιστάμενων συμβάσεων. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να δοθεί σε όλους τους ξένους καταναλωτές η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο σε άλλα κράτη σύμφωνα με τις ποσότητες και τις τιμές που ορίζονται στις συμβάσεις που συνήφθησαν νωρίτερα. «Θέλω να τονίσω ότι η Ρωσία θα συνεχίσει, φυσικά, να προμηθεύει φυσικό αέριο σύμφωνα με τις ποσότητες και τις τιμές, τις αρχές τιμολόγησης που καθορίστηκαν στις συμβάσεις που συνήφθησαν νωρίτερα», τόνισε ο Πούτιν.

Related posts

Γέμισαν το Twitter πορνό για να κρύψουν τις διαδηλώσεις στην Κίνα

Peristeri News

Ισραήλ: Προχωρά στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ο Νετανιάχου

Peristeri News

Συρία: Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν στο Καμισλί

Peristeri News

Leave a Comment