• Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Πότε κυκλοφορεί το PlayStation 5

Peristeri News
Peristeri News
Οκτ15/ 2019

Τέλος στην αγωνία πολλών gamers έβαλε η Sony ανακοινώνοντας επίσημα το όνομα του διαδόχου του PlayStation 4 που είναι… το PlayStation 5 και –κυρίως– το πότε θα κυκλοφορήσει.

Η νέα παιχνιδομηχανή θα είναι διαθέσιμη στην περίοδο των γιορτών του 2020, που μεταφράζεται σε τελευταίο τρίμηνο του 2020, που με τη σειρά του μεταφράζεται –αν κρίνουμε από τις κυκλοφορίες των προηγούμενων PlayStation– σε Νοέμβριο του 2020 κατά πάσα πιθανότητα.

Στο επίσημο blog του PlayStation ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment Τζιμ Ράιαν αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για τη νέα παιχνιδομηχανή και κυρίως για το ολοκαίνουργιο χειριστήριο της.

«Ένας από τους στόχους μας με την επόμενη γενιά PlayStation είναι να δώσουμε έμφαση στην αίσθηση της εμβύθισης όταν παίζεις παιχνίδια. Και είχαμε την ευκαιρία με το νέο χειριστήριο να επαναφανταστούμε το πως η αίσθηση της αφής μπορεί να συμβάλει σε αυτή την εμβύθιση».

Χωρίς να μπούμε σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, αλλάζει το σύστημα ανάδρασης και ο κλασικός μηχανισμός που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στα χειριστήρια Dualshock αντικαθίσταται με haptic feedback για καλύτερη και λεπτομερέστερη αίσθηση.

Επίσης, στα πλήκτρα L2 και R2 θα μπουν adaptive triggers (L2 και R2) που θα δίνουν στους προγραμματιστές περισσότερες επιλογές στο κομμάτι των εντολών. Για παράδειγμα, όταν στο παιχνίδι τεντώνετε τη χορδή ενός τόξου, θα μπορείτε πλέον να νιώθετε την αντίσταση!

Τέλος, το PlayStation 5 θα διαθέτει εσωτερικό δίσκο SSD και θα υποστηρίζει γραφικά 8Κ.

Ετικέτες: , ,