PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ποτάμι: Η κυβέρνηση παρακάμπτει επιδεικτικά τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία



Για ακύρωση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία που η ίδια εξήγγειλε κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του Ποταμιού, Γ. Μαυρωτάς.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, η κυβέρνηση «παρουσίασε το νομοσχέδιο για τη διοίκηση των ΑΕΙ παρακάμπτοντας επιδεικτικά τον εθνικό διάλογο, αφήνοντας σύξυλους όσους συμμετέχουν σε αυτόν».

«Γιατί τέτοια πρεμούρα; Τι την εμπόδιζε να περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο από τον εθνικό διάλογο για 1-2 μήνες ώστε να κρατήσει τουλάχιστον τα προσχήματα;», διερωτάται, προσθέτοντας ότι πλέον «έγινε σε όλους σαφές ότι όταν η κυβέρνηση μιλούσε για εθνικό διάλογο εννοούσε να βρει στα άλλα κόμματα τους ‘χρήσιμους ηλίθιους’ που θα δώσουν άλλοθι στις προειλημμένες αποφάσεις της».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρωτά, «το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε καταργεί ουσιαστικά τα συμβούλια ιδρύματος, επαναφέρει το καθεστώς των πολυπληθών Συγκλήτων ξυπνώντας αναμνήσεις αδιοίκητου κι όχι αυτοδιοίκητου, καταργεί το ανώτατο όριο φοίτησης, ενώ στις πρυτανικές εκλογές θα μπορούν να συμμετέχουν κι όσοι φοιτητές έχουν δεκαετίες να πατήσουν στο Πανεπιστήμιο ή δεν πάτησαν ποτέ».

«Εν ολίγοις, λεφτά για τα πανεπιστήμια δεν υπάρχουν, ας δώσουμε τουλάχιστον υλικό για τα τραπεζάκια των κομματικών παρατάξεων. Καλώς όρισες 1982», καταλήγει ο βουλευτής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment