PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Πόσους κατοίκους μέτρησε η Απογραφή 2021 στο Περιστέρι


Αύξηση περίπου 2.000 δημοτών για το Περιστέρι από την προηγούμενη απογραφή του 2011.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο αριθμός των δημοτών  Περιστερίου είναι 120.925.

Μπορείτε να βρείτε την απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ για τα αποτελέσματα της Απογραφής του νόμιμου πληθυσμού εδώ.

Πρόκειται για αύξηση 1,71%, συγκριτικά με την απογραφή του 2011, όπου ο νόμιμος πληθυσμός του Δήμο Περιστερίου ανήλθε σε 118.883 πολίτες.

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 διενεργήθηκε βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις Απογραφές Πληθυσμού και Στέγασης και του Νόμου 4772/2021 (ΦΕΚ 17/ Α’/ 5-2-2021).

Δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού (Covid-19), η συλλογή των στοιχείων τροποποιήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες Απογραφές (συμπλήρωση έντυπων ερωτηματολογίων με προσωπική συνέντευξη) με επαναπροσδιορισμό της απογραφικής διαδικασίας συνυπολογιζόμενης της υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα προσέγγιση βασίστηκε στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, προβλέφθηκε ο πληθυσμός να απογραφεί ηλεκτρονικά μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή).

Στις περιπτώσεις που δεν υπήρξε η δυνατότητα αυτοαπογραφής, η Απογραφή πραγματοποιήθηκε μέσω συνέντευξης, λαμβανομένων όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τα στοιχεία της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 καταχωρήθηκαν σε ειδική ασφαλή βάση δεδομένων, η οποία περιελάμβανε όλες τις συλλεγόμενες μεταβλητές.

Για την πρόσβαση στις πληροφορίες της βάσης λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από την εθνική και Ενωσιακή νομοθεσία απαραίτητα και αναγκαία, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας, προκειμένου να τηρείται το απόρρητο των αρχείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3832/2010, και τα αρχεία της βάσης να είναι απροσπέλαστα από οποιαδήποτε άλλη βάση δεδομένων ώστε τα παρασχεθέντα δεδομένα να προστατεύονται από κάθε ανεξουσιοδότητη ή μη νόμιμη επεξεργασία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment