PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πόσο θα κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι


«Τσιμπημένο» θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι με τις τιμές να είναι στα ύψη και στα πασχαλινά αυγά και στο αρνί.

Όπως όλα δείχνουν οι τιμές κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με έρευνα του Pricefox. Ειδικότερα, συγκρίνοντας τις τιμές σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ και ένα μάρκετ κρεάτων, όλα δείχνουν ότι ο συνδυασμός σε αγορές είναι η καλύτερη λύση για να πληρώσεις όσο το δυνατόν λιγότερα.

Πρωταγωνιστές του πασχαλινού τραπεζιού είναι το αρνί και το κατσίκι, οι τιμές των οποίων διαφοροποιούνται αναλόγως από το πού θα το αγοράσεις.

Στο σούπερ μάρκετ για ολόκληρο κατσικάκι γάλακτος η τιμή του κιλού ξεκινάει από τα 10,45 ευρώ δηλαδή, ένα κατσικάκι 10 κιλών θα βγει στα 104,5 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατσίκι γάλακτος νωπό στη μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ πωλείται στα 12,95, ενώ στο δεύτερο στα 12,1 ευρώ/ κιλό.

Αντίστοιχα, το μάρκετ κρεάτων προσφέρει το κατσίκι γάλακτος στην τιμή των 12,98 ευρώ/ κιλό. Οσοι διαλέξουν το αρνί για το πασχαλινό τραπέζι, φέτος θα πληρώσουν από 11,70- 11,90 ευρώ κιλό.

Για όσους θέλουν εναλλακτικές πέρα απο το αρνί και το κατσίκι, το χοιρινό κοστίζει από 4,20 ευρώ η σπάλα, 6,99 ευρώ το καρέ με κόκαλο και από 7,6 ευρώ το χοιρινό κότσι. Τα χοιρινά πανσετάκια 5,18 ευρώ το κιλό στο μάρκετ κρεάτων και περίπου 6,5 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ.

Αναλόγως την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, τη συκωταριά για τη μαγειρίτσα θα τη βρειτε από 4,99 έως 9 ευρώ το κιλό. Η ίδια υψηλή τιμή ισχύει και για το μάρκετ κρεάτων.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα προϊόντα που θα πλαισιώσουν το πασχαλινό τραπέζι το τσουρέκι κυμαίνεται από 2,48 έως 2,59 ευρώ το κομμάτι.

Η εξάδα των αβγών κυμαίνεται από 2,61 έως 3,29 ευρώ, ενώ οι κόκκινες βαφές από 1,48 έως 1,65

Την ίδια ώρα, έρχονται δεκάδες ανατιμήσεις το επόμενο διάστημα σε δεκάδες κωδικούς τροφίμων.

Χρυσάφι τα πασχαλινά αυγά λόγω της τιμής του κακάο

Τα πασχαλινά αυγά θα κοστίζουν φέτος χρυσάφι καθώς το ράλι στην χρηματιστηριακή τιμή του κακάο δεν έχει προηγούμενο και πλέον είναι ακριβότερο και από τον χαλκό! Ειδικότερα, η τιμή του κακάο στις αγορές του Λονδίνου έχει εκτοξευτεί πάνω από τις 10.000 λίρες ο τόνος καταγράφοντας αύξηση 362% σε ένα χρόνο.

Η Ελλάδα κερδίζει αργυρό μετάλλιο ακρίβειας στα τρόφιμα πίσω από τη Μάλτα καθώς έχει τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Πέμπτη

Peristeri News

Βαρθολομαίος: Η πίστη στην Ανάσταση είναι η βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Peristeri News

Leave a Comment