• Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Πόση στάχτη θα σπείρουμε ακόμα;

Peristeri News
Μάι31/ 2021

Ακόμα μυρίζει καμένο στα Γεράνεια όρη και αναρωτιόμαστε πόση στάχτη θα σπείρουμε ακόμα στα δάση της χώρας μας.

Χιλιάδες στρέμματα κάηκαν, χιλιάδες ζώα έχασαν τη ζωή τους και για καλή μας τύχη δεν θρηνήσαμε και ανθρώπους όπως είχε συμβεί προσφάτως στο Μάτι Αττικής.

Για μια ακόμα φορά οι υπαίτιοι αγνοούνται και η κοινή λογική έχει πάει περίπατο με τις ευθύνες να πηγαίνουν από τον έναν στον άλλο σαν ένα αγώνα τένις.

Η πραγματικότητα όμως φανερώνει τα προβλήματα που θα μας ακολουθήσουν στο αμέσως ερχόμενο διάστημα αλλά και μελλοντικά.

Άραγε πόσο επιβαρυντική είναι η καταστροφή ενός τόσο σημαντικού πνεύμονα πρασίνου για την Κορινθία και την Αττική;

Πόσο επικίνδυνη θα είναι η επόμενη μέρα για τους κατοίκους των περιοχών με πλημμύρες και λοιπές καταστροφές που θα επέλθουν;

Ερωτηματικά που τίθενται αλλά ενδεχομένως να μην μπορεί και κανείς να απαντήσει αφού οι τηλεοπτικές κάμερες και τα έκτακτα ρεπορτάζ ασχολούνται μόνο κατά τη διάρκεια της καταστροφής και όχι στην επόμενη μέρα.

Τελικά όλη αυτή τη μεγάλη καταστροφή στα Γεράνεια όρη θα μάθουμε ποτέ ποιος την προκάλεσε;

Θα υπάρξει κάποια σοβαρή τοποθέτηση από τους ιθύνοντες για την πραγματική αιτία πίσω από την πρόκληση πυρκαγιάς σε ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου;

Πολλά τα ερωτήματα αλλά στην τελική όλα θα ξεχαστούν μέχρι την επόμενη πυρκαγιά που θα μας καθηλώσει μπροστά από τις τηλεοπτικές οθόνες μας, μέχρι να ξεχαστεί και αυτή.

Δεν είναι τυχαία η αλλαγή όλων των περιβαλλοντικών φαινομένων που εντείνονται κάθε χρόνο και περισσότερο με μόνους υπαίτιους τους ανθρώπους και τα συμφέροντά τους.

Ετικέτες: ,