Υγεία

Πώς να αποφύγετε το κρυολόγημα

Απλές συμβουλές για να μην την… αρπάξεις!

ΤΙΘΑΣΕΥΣΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ: Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τις διακοπές και είσαι ιδιαίτερα αγχωμένη με τις υποχρεώσεις και τη δουλειά. Αυτός μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να πέσεις στα δίχτυα της… γρίπης. “Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το στρες ρίχνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, με αποτέλεσμα να παραμένει πιο ευάλωτος στην λοίμωξη” επισημαίνει ο Διευθυντής παθολογίας Σωτήρης Αδαμίδης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Μπορεί να μην είσαι ο τύπος του γυμναστηρίου. Μην ξεχνάς όμως πως το καλοκαίρι, είτε πήγαινες για κολύμπι, είτε βόλτα στην παραλία… η φυσική δραστηριότητα ήταν αυξημένη. Προσπάθησε λοιπόν να εξακολουθήσεις και το φθινόπωρο. Κάνε μια βόλτα στο πάρκο ή αν αγαπάς τη θάλασσα συνέχισε! Ο ζεστός καιρός το επιτρέπει ακόμη. “Όσοι κάνουν γυμναστική και έχουν ένα γερό οργανισμό δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα” τονίζει ο κ. Αδαμίδης!

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ: “Το καλοκαίρι όλοι βρισκόμαστε σε ανοικτούς χώρους, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να μεταδοθεί ένα μικρόβιο” επισημαίνει ο Διευθυντής Παθολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Σωτήρης Αδαμίδης. Φυσικά, σε ό, τι αφορά στο γραφείο ή τον χώρο εργασίας δεν είναι δυνατό να κάνεις κάτι. Όμως, αν αποφασίσεις να βγεις έξω για έναν καφέ ή ποτό, επίλεξε καλύτερα ανοικτούς χώρους. Πάρε και μια ζακέτα καλού κακού…

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΚΑΛΑ: Το ξενύχτι ή ένας ανήσυχος ύπνος δεν θα ξεκουράσουν τον οργανισμό σου όσο πρέπει και έτσι θα είναι πιο αδύναμος απέναντι στα μικρόβια. Φρόντισε λοιπόν να απολαμβάνεις τον ύπνο. Ο μέσος βραδινός ύπνος για έναν ενήλικα υπολογίζεται περίπου στις 8 ώρες.

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ: Έτσι κι αλλιώς το κάπνισμα απαγορεύεται πια στους δημόσιους χώρους. Πάρ’ το λοιπόν επιτέλους απόφαση να κόψεις το κάπνισμα και έτσι θα θωρακίσεις τον οργανισμό σου και από το κρύωμα του φθινοπώρου.

Related posts

Πόσο είναι το προσδόκιμο ζωής για άνδρες και γυναίκες στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι κάνουμε αν μας τσιμπήσει μωβ μέδουσα

Peristeri News

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment