Κοινωνία

Πως η ΔΕΗ φέρνει ταχύτατο internet στο Περιστέρι

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, συνεργεία της ΔΕΗ δουλεύουν αυτές τις μέρες στο Περιστέρι για να παρέχουν γρήγορο internet.

Δεν είναι κρυφό ότι η ΔΕΗ βρίσκεται στην τελική φάση της προετοιμασίας για να ξεκινήσει το πιλοτικό της πρόγραμμα στις τηλεπικοινωνίες.

Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά από το Περιστέρι αφού σύμφωνα με πληροφορίες εντός Ιουνίου θα συνδέσει τα πρώτα σπίτια με το εναέριο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber To The Home – FTTH) που κατασκευάζει σε περιοχές του Δήμου μας.

Η αρχική προσέγγιση αφορά περί τις 15 χιλιάδες συνδέσεις προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες δοκιμές της νέας υπηρεσίας.

Παράλληλα, σε στάδιο προετοιμασίας βρίσκονται οι επόμενες εργολαβίες για την κατασκευή δικτύου FTTH για 500.000 συνδέσεις σε 10 δήμους της χώρας (7 εντός Αττικής).

Βάσει του χρονοδιαγράμματος οι διαγωνισμοί θα εκκινήσουν τον Σεπτέμβριο και το δίκτυο του μισού εκατ. συνδέσεων θα είναι έτοιμο το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Όπως έχει δηλώσει η διοίκησή της η εταιρείας ενέργειας σκοπός της δεν είναι να διαθέτει υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στους τελικούς πελάτες.

Θα πουλάει υπηρεσίες χονδρικής, δηλαδή την υποδομή δικτύου οπτικών ινών, πάνω στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης που διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε αυτοί να κάνουν τη σύνδεση μέχρι το σπίτι του καταναλωτή και να του παρέχουν – τιμολογούν την υπηρεσία.

Το πλάνο είναι η ΔΕΗ να καλύψει μέχρι το 2025 το 80% του πληθυσμού της χώρας με δίκτυο FΤΤH, διαθέτοντας υπηρεσία σύνδεσης με ταχύτητα 1 Gbps, κάτι που θα αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό τις ταχύτητες που υπάρχουν.

Related posts

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid tests (19/5)

Peristeri News

Δύο ψαράδες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία του Σήφη Βαλυράκη

Peristeri News

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική με αστραπές και βροντές

Peristeri News

Leave a Comment