PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Πολιτιστική ποδηλατάδα στη Δυτική Αθήνα – «Στα χνάρια της αρχαίας Ιεράς Οδού»



Η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τους Δήμους Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και Χαϊδαρίου, διοργανώνει πολιτιστική ποδηλατάδα, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012.

Στο πλαίσιο του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2012, η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τους Δήμους Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και Χαϊδαρίου, διοργανώνει πολιτιστική ποδηλατάδα με τίτλο «Στα χνάρια της αρχαίας Ιεράς Οδού».

Η παραπάνω διαδημοτική εκδήλωση προγραμματίστηκε με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και ιστορίας της Δυτικής Αθήνας. Πρόκειται για ποδηλατικό περίπατο επί της Ιεράς Οδού, ένα συνδυασμό του χθες (πομπή) με το σήμερα (ποδηλατάδα), καθώς θα περιλαμβάνει στάσεις σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος επί της Ιεράς Οδού. Από την εκδήλωση θα αναδειχτούν η ιστορικής σημασίας Ιερά Οδός, καθώς και σημαντικά ιστορικά στοιχεία των Δήμων Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Χαϊδαρίου. Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και θα δημιουργήσει το όραμα για το μέλλον που θέλουμε για την περιοχή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 (το διάστημα όπου κατά την αρχαιότητα γινόταν η πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων) και μπορούν να συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Leave a Comment