PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πολιορκία συριακής αεροπορικής βάσης από τους αντάρτες


Σύροι αντάρτες υποστήριξαν με δηλώσεις τους στο BBC ότι σήμερα ξεκίνησαν μία μεγάλη επιχείρηση για την κατάληψη μιας αεροπορικής βάσης-κλειδί στα βόρεια της χώρας.

Σύροι αντάρτες υποστήριξαν με δηλώσεις τους στο BBC ότι σήμερα ξεκίνησαν μία μεγάλη επιχείρηση για την κατάληψη μιας αεροπορικής βάσης-κλειδί στα βόρεια της χώρας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αεροπορική βάση Ταφτανάζ που βρίσκεται στην στρατηγική ζώνη ανάμεσα σε Δαμασκό και Χαλέπι.

Πέντε μονάδες ανταρτών άνοιξαν πυρ τα ξημερώματα, χρησιμοποιώντας όπλα, ρουκέτες και όλμους. Στόχος φαίνεται να είναι, σύμφωνα με το BBC, η κατάληψη του αεροδρομίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντάρτες έχουν καταλάβει πολλούς δρόμους νοτιοδυτικά του Χαλεπίου.

Η επίθεση στην αεροπορική βάση πραγματοποιείται μία ημέρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση της συριακής αντιπολίτευσης στη Ντόχα του Κατάρ. Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι μια ενωμένη αντιπολίτευση θα καταφέρει να ενώσει τις διαφορετικές φωνές, οδηγώντας σε επιτυχημένη κατάληξη την εξέγερση που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ και έχει αφήσει πίσω της 36.000 νεκρούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι Ρώσοι πολιορκούν το Χάρκοβο

Peristeri News

Πρόκληση από τη νέα πρόεδρο των Σκοπίων κατά την ορκωμοσία

Peristeri News

Ερντογάν: Η έγερση ζητημάτων κυριαρχίας δεν βλάπτουν τον διάλογο

Peristeri News

Leave a Comment