PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πλήθος κόσμου αποδοκίμασε τον Στρος Καν


«Αθώος» δήλωσε ο Στρος Καν σε μία ακροαματική διαδικασία-εξπρές που κράτησε μόλις 5 λεπτά.

«Αθώος» δήλωσε ο Στρος Καν σε μία ακροαματική διαδικασία-εξπρές που κράτησε μόλις 5 λεπτά για την υπόθεση με την κατηγορία του βιασμού της καμαριέρας του Sofitel της Νέας Υόρκης.

Μπαίνοντας μέσα στο κτιρίο του δικαστηρίου ο Στρος Καν (συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Αν Σινκλαίρ, αλλά και μίας… φάλαγγας από φρουρούς) είδε και άκουσε πλήθος κόσμου να τον αποδοκιμάζει και να φωνάζοντας «ντροπή σου». Μεταξύ αυτών και περίπου 100 γυναίκες που ήταν ντυμένες ως καμαριέρες!

Η εικόνα του Στρος Καν παρέπεμπε… στις εποχές της παντοδυναμίας του επί αρχηγίας του στο ΔΝΤ καθώς ήταν φανερά πιο ξεκούραστος και ψυχικά ήρεμος φορώντας ένα γκρι κοστούμι.

Στην ακροαματική διαδικασία, ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ πήρε το λόγο για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του στις 14 Μαΐου και ενώπιον του δικαστή Μάικλ Όμπους και απάντησε με ένα ξερό «είμαι αθώος» στην ερώτηση του δικαστή «τι δηλώνετε;».

Σύμφωνα με πληροφορίες των ξένων ΜΜΕ, η υπερασπιστική γραμμή του Στρος Καν θα είναι πως η σεξουαλική πράξη με την καμαριέρα έγινε αλλά με τη συναίνεση της κοπέλας. Κάτι που προκαλεί έκπληξη καθώς ο ίδιος εξαρχής αρνιόταν οιαδήποτε επαφή ή συνάντηση με την καμαριέρα. Η σύζυγός του, πάντως, δε δείχνει να πτοείται από τις… μικρές απιστίες του Γάλλου πολιτικού (είτε τις παραδέχεται ο ίδιος είτε όχι) καθώς βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του και τον στηρίζει!

Ο Στρος Καν είναι ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους από τις 20 Μαΐου όταν και κατέβαλε εγγύηση 1 εκ. δολαρίων και υπέγραψε εγγυητική επιταγή 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από τις 25 Μαΐου μετά από ένα σίριαλ σχετικά με τον τόπο διαμονής του, ο Γάλλος πολιτικός διαμένει σε πολυτελή κατοικία 600 τετραγωνικών μέτρων στην πλούσια συνοικία TriBeCa στο νότιο Μανχάταν.

Αυτή ήταν η 2η φορά που ο Στρος Καν βγαίνει από το σπίτι-φυλακή. Πριν από λίγες μέρες είχε μεταβεί στο γραφείο του δικηγόρου του Μπεν Μπράφμαν προκειμένου να συζητήσουν για τη στάση του στη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment