PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πληροφορίες για την επίθεση στο ελληνικό στρατόπεδο στην Καμπούλ


Λεπτομέρειες από την επίθεση με φορητό οπλισμό κατά του ελληνικού στρατοπέδου στην Καμπού, είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως τις διηγούνται Έλληνες αξιωματικοί.

Λεπτομέρειες από την επίθεση με φορητό οπλισμό κατά του ελληνικού στρατοπέδου στην Καμπού, είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως τις διηγούνται Έλληνες αξιωματικοί.

«Η επίθεση ξεκίνησε λίγα λεπτά αφ’ότου οι Ταλιμπάν είχαν επιτεθεί στην βρετανική και την γερμανική πρεσβεία, καθώς και το αρχηγείο του ΝΑΤΟ. Δυνάμεις επιχείρησαν να εξέλθουν του στρατοπέδου του ΝΑΤΟ και τότε δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από πέντε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το ελληνικό τμήμα έλαβε τις προκαθορισμένες θέσεις του στην περίμετρο του στρατοπέδου, ενώ οι Ταλιμπάν έριχναν τη μία ρουκέτα μετά την άλλη. Μόνο στις ελληνικές θέσεις (το κτίριο της ελληνικής βάσης βρίσκεται μέσα στο μεγάλο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ) έπεσαν 4 ή 5 ρουκέτες στις θέσεις των πολυβόλων που υπερασπίζονταν την περίμετρο,

Ευτυχώς οι Ταλιμπάν είχαν αναπτυχθεί σε αποστάσεις μεταξύ 200 και 500 μέτρων, μέσα σε αστική περιοχή και αυτό δυσκόλευε την σκόπευση από την πλευρά τους, αλλά και τον εντοπισμό τους από τους Έλληνες. Πάντως σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις εσίγησαν τα πυρά των Ταλιμπάν από ισάριθμες στοχευμένες βολές Ελλήνων στρατιωτών», αναφέρει η ιστοσελίδα defencenet.gr

Την ίδια ώρα σύμφωνα τοπικές πηγές, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν το ξενοδοχείο Star στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη βρετανική, την αμερικανική, τη γερμανική και την τουρκική πρεσβεία, το προεδρικό μέγαρο και ένα αμερικανικό στρατόπεδο.

Οι περισσότερες ρουκέτες ρίχθηκαν από το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αφγανικού κοινοβουλίου ρουκέτες έχουν πλήξει την ρωσική πρεσβεία, αλλά και το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ για την επίθεση στην ελληνική δύναμη αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Την 15 Απριλίου 2012 και ώρα 13:46 (ώρα Ελλάδος), το στρατόπεδο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, στο οποίο στρατωνίζεται η Ελληνική Δύναμη, μαζί με άλλες Συμμαχικές Δυνάμεις, δέχτηκε πυρά ελαφρών όπλων πεζικού και αντιαρματικών όπλων από αγνώστους. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτηρίων και στρατοπέδων στην περιοχή της Καμπούλ και άλλων περιοχών του Αφγανιστάν.

Οι Ελληνικές και Συμμαχικές Δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά και το συμβάν έληξε χωρίς να υπάρξει κανένας απολύτως τραυματισμός. Το στρατόπεδο παραμένει σε συναγερμό και απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις από τον Συμμαχικό Διοικητή της Καμπούλ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Οι Ρώσοι πολιορκούν το Χάρκοβο

Peristeri News

Πρόκληση από τη νέα πρόεδρο των Σκοπίων κατά την ορκωμοσία

Peristeri News

Leave a Comment