PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Πιο «ελαφριά» έκδοση του Messenger από το Facebook


To λανσάρισμα μιας πιο «ελαφριάς» έκδοσης της δημοφιλούς εφαρμογής επικοινωνίας του, Messenger, πραγματοποίησε την Κυριακή το Facebook.

Το Messenger Lite είναι μια standalone έκδοση του Messenger για Android, η οποία προσφέρει τα βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής για αγορές με χαμηλότερες του μέσου ταχύτητες σύνδεσης στο Ίντερνετ και πληθώρα βασικών smartphones με λειτουργικό Android. Με το Messenger Lite, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν εύκολα και γρήγορα γραπτά μηνύματα κειμένου, φωτογραφίες και links σε χρήστες του Messenger και του Messenger Lite.

Όπως επισημαίνεται από το Facebook, πάνω από 1 δισ. ανθρώπους στον κόσμο χρησιμοποιούν το Messenger κάθε μήνα, από ένα εύρος φορητών συσκευών, σε δίκτυα διαφόρων ταχυτήτων και αξιοπιστίας. Με το Messenger Lite, είναι περισσότεροι αυτοί που μπορούν να παραμείνουν σε επικοινωνία, ανεξαρτήτως συνθηκών δικτύωσης ή περιορισμών στον αποθηκευτικό χώρο. Όπως υπογραμμίζουν οι δημιουργοί του «το Messenger Lite φτιάχτηκε για να δώσει στους ανθρώπους μια πολύ καλή εμπειρία Messenger, ανεξαρτήτως του τι τεχνολογία χρησιμοποιούν ή έχουν πρόσβαση».

Το Messenger Lite είναι κάτω των 10 ΜΒ, οπότε η εγκατάσταση και εκκίνησή του είναι εύκολη. Όπως προαναφέρθηκε, περιλαμβάνονται οι βασικές λειτουργίες, όπως τα γραπτά μηνύματα, η αποστολή και λήψη φωτογραφιών και links και η λήψη αυτοκολλήτων. Όσον αφορά στο logo του, είναι το ίδιο με του Messenger αλλά με αντεστραμμένα χρώματα.

Η διάθεσή του έχει αρχίσει ήδη στην Κένυα, την Τυνησία, τη Μαλαισία, τη Σρι Λάνκα και τη Βενεζουέλα.

Υπενθυμίζεται πως το Facebook είχε δεχτεί επικρίσεις τον Ιούνιο επειδή είχε αφαιρέσει τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων απευθείας από τη mobile ιστοσελίδα του, για να στρέψει περισσότερους χρήστες προς το Messenger.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment