PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πιο αυστηρά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής


Τη στάση του απέναντι σε όσους χρωστούν χρήματα, και ειδικά μεγάλα ποσά, στο Δημόσιο σκληραίνει το υπουργείο Οικονομικών μετά το «φιάσκο» του αυτοφώρου με τους επιχειρηματίες.

Τη στάση του απέναντι σε όσους χρωστούν χρήματα, και ειδικά μεγάλα ποσά, στο Δημόσιο σκληραίνει το υπουργείο Οικονομικών μετά το «φιάσκο» του αυτοφώρου με τους επιχειρηματίες που περνούν λιγότερες από 48 ώρες στο κρατητήριο και στη συνέχεια δεν τακτοποιούν τα χρέη τους.

Στο σχέδιο που προωθεί το υπουργείο προβλέπονται αυστηρότερα μέτρα ώστε να κλείσουν οι «χαραμάδες» ή τα «παραθυράκια» του νόμου μέσα από τα οποία ξεφεύγουν οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και παράλληλα να γίνει αποτελεσματικότερο το κυνήγι της φοροδιαφυγής και η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, θα διώκονται για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα όσοι χρωστούν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο ενώ θα μπει τελεία στην ασυλία που παρέχεται στους φοροφυγάδες από το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Στο πλαίσιο αυτό προωθείται με ταχύτατες διαδικασίες και η σύνταξη του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2012.

26 μέτρα-παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Λήψη πρόσθετων μέτρων δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Μεταξύ των 26 δράσεων που δρομολογούνται είναι η εφαρμογή του εντατικού προγράμματος είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από μεγάλους οφειλέτες, αξιοποίηση του νέου σώματος ελεγκτών, εξασφάλιση καλύτερης φορολογικής συμμόρφωσης και αποτελεσματικότερων ελέγχων επί των 1.000 μεγαλύτερων επιχειρήσεων, πολλαπλασιασμός των προληπτικών ελέγχων και των ορατών περιπολιών και παροχή κινήτρων για επίδειξη υψηλού βαθμού φορολογικής συμμόρφωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment