PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πιάστηκε κύκλωμα που διακινούσε λαθραίο τσίπουρο


Στα δίχτυα των αρχών του ΣΔΟΕ έπεσε κύκλωμα που εμπορευόταν και διακινούσε λαθραία αλκοολούχα ποτά-τσίπουρο στην Αττική.

Στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος και της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε., καθώς και για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, κάνει λόγο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ελεγκτές της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχειρησιακή δράση, εξάρθρωσαν κύκλωμα που εμπορευόταν και διακινούσε λαθραία αλκοολούχα ποτά-τσίπουρο, στην Αττική.

Ειδικότερα, διενεργήθηκαν, στις 22 Ιανουαρίου, στα Μέγαρα, έλεγχοι και έρευνες σε δύο αποθηκευτικούς χώρους, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για την εμφιάλωση, αποθήκευση και διακίνηση των λαθραίων αλκοολούχων ποτών.

Συνολικά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

2.040 λίτρα αλκοολούχου ποτού που ομοιάζει με τσίπουρο σε πλαστικές φιάλες-δοχεία και πλαστικές δεξαμενές.

1.000 λίτρα αλκοολούχου υγρού άγνωστης προέλευσης σε πλαστικές δεξαμενές.

Εξοπλισμός εμφιάλωσης, ανοξείδωτες δεξαμενές και μεγάλο πλήθος κενών φιαλών.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, ο ένας αλλοδαπός, που εντοπίστηκαν στους αποθηκευτικούς χώρους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, των διατάξεων του Νόμου 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού», καθώς και των Νόμων 4251/2014 και 3386/2005 για την παράνομη είσοδο του αλλοδαπού στην Ελλάδα.

Από την κατασχεθείσα αυτή ποσότητα αλκοολούχων ποτών ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία, ενώ ζητήθηκε από το Τελωνείο Ελευσίνας να προσδιορίσει τους αναλογούντες δασμούς και λοιπούς φόρους. Οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη.

Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις στις οποίες διατέθηκαν.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής δηλώνει πως συνεχίζει, με αμείωτους ρυθμούς, τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment