Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΠΓΔΜ: Τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου το δημοψήφισμα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το κρίσιμο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας (MIA).

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, από την πλευρά του, παραδέχθηκε σήμερα, πως μέχρι στιγμής το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν έχει αποφασιστεί. Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι «αυτό θα γίνει σύντομα» κατόπιν συνεννόησης με τους πολιτικούς και κοινωνικούς εταίρους.

«Όπως και να διατυπωθεί το ερώτημα, το αποτέλεσμα θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα» έσπευσε να προσθέσει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, καλώντας τους πολίτες να υπερψηφίσουν τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας, η οποία αναμένεται είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου είτε στις αρχές Οκτωβρίου, εκτιμάται μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου.

«Μετά από τη σύνοδο, ελπίζουμε ότι θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία, θα ορίσουμε το ερώτημα και θα αποφασίσουμε για τον χαρακτήρα του δημοψηφίσματος» εξήγησε, αναλυτικά.

Ο Ζόραν Ζάεφ, τέλος, επιβεβαίωσε ότι στην προσεχή σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η γειτονική χώρα θα λάβει πρόσκληση ένταξης στους κόλπους του ΝΑΤΟ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε την παραίτηση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ

Peristerinews.gr Newsroom

Νόμπελ Οικονομίας 2026: Στους Ρόμπερτ Ε. Χολ και Μάικλ Γούντφορντ

Peristerinews.gr Newsroom

Σαουδική Αραβία: Δώδεκα νεκροί από επίθεση των Χούθι στο αεροδρόμιο του Ριάντ

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment