Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πετούσαν νοσοκομειακά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Λιοσίων

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Για μόλυνση του περιβάλλοντος με νοσοκομειακά απόβλητα που χρήζουν ειδικής διαχείρισης για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης εταιρείας φορτηγών και ένας οδηγός.

Για μόλυνση του περιβάλλοντος με νοσοκομειακά απόβλητα που χρήζουν ειδικής διαχείρισης για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης εταιρείας φορτηγών και ένας οδηγός, 49 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρησης αποβλήτων γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες πετούσαν στην χωματερή των Άνω Λιοσίων νοσοκομειακά απόβλητα, τα οποία επιβάλλεται να διαχωρίζονται ενδονοσοκομειακά και να γίνεται ειδική διαχείριση, για να μην μολύνεται το περιβάλλον.

Οι συλλήψεις έγιναν όταν εντοπίστηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής φορτηγό να αδειάζει απόβλητα στη χωματερή.

Όπως διαπιστώθηκε, μαζί με τα αστικά απορρίματα υπήρχαν νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.ά.), κάποια από τα οποία είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και για το περιβάλλον, χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Το φορτηγό κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Καματερό: Καταδίωξη κλεμμένου ταξί – Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι

Peristerinews.gr Newsroom

Κυκλοφοριακό «μπλόκο» στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Peristerinews.gr Newsroom

Περιστέρι: Αλλάζει την Τρίτη 6 Οκτωβρίου η διαδρομή του 748

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment