PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Τσαχιρίδης


Ο ηθοποιός, ο οποίος ταυτίστηκε με ερμηνείες σε ρόλους «κακού», πέθανε σε ηλικία 82 ετών, στις 3 Αυγούστου, και κηδεύτηκε την επόμενη ημέρα στο Κοιμητήριο των Μελισσίων.

Ο ηθοποιός Νίκος Τσαχιρίδης, ο οποίος ταυτίστηκε με ερμηνείες σε ρόλους «κακού», πέθανε σε ηλικία 82 ετών, στις 3 Αυγούστου, και κηδεύτηκε την επόμενη ημέρα στο Κοιμητήριο των Μελισσίων.

Ο Νίκος Τσαχιρίδης που γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1933 και έγινε γνωστός για χαρακτηριστικούς ρόλους σε πολλές ελληνικές ταινίες, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1952 στην ταινία «Φλόγα της Ελευθερίας» του Παναγιώτη Σπύρου, σε ηλικία μόλις 19 ετών, ενώ ακολούθησε η συμμετοχή του στη «Μαγική πόλη», το 1954, όπου ο Νίκος Κούνδουρος του είχε δώσει έναν μικρό ρόλο.

Εμφανίστηκε, επίσης, στο «Μπορντέλο» του Κούνδουρου – ήταν, μάλιστα, συχνός δευτεραγωνιστής στις ταινίες του σκηνοθέτη καθώς εμφανίστηκε τόσο στον «Δράκο» του 1955 όσο και στο «1922» του 1979. Tο 1960, ο Ζυλ Ντασέν τον επέλεξε για να εμφανιστεί στη θρυλική ταινία του, «Ποτέ την Κυριακή», με τη Μελίνα Μερκούρη.

Παιδί του ποντιακού ξεριζωμού και ορφανός από πατέρα, βγήκε από πολύ μικρός στην σκληρή βιοπάλη της ζωής. Επιβλητικός και με βλέμμα οργισμένο, εμφανίστηκε σε πάνω από 130 ταινίες τόσο του ασπρόμαυρου όσο και του έγχρωμου ελληνικού κινηματογράφου, από την «Εκδρομή» του Τάκη Κανελλόπουλου (1963), το «Δρόμο της Κορίνθου» του Κλοντ Σαμπρόλ (1967), τα «Παιδιά του Διαβόλου» του Νίκου Μαστοράκη (1976), μέχρι την «Υπόγεια Διαδρομή» του Απόστολου Δοξιάδη (1983).

Οι περισσότεροι σινεφίλ τον θυμούνται από τις χαρακτηριστικές ερμηνείες του σε μια σειρά ταινιών της δεκαετίας του ’80, όπως του αυστηρού λοχία στη «Λούφα και Παραλλαγή», του εμπόρου ναρκωτικών στο «Ρεμάλι της Αθήνας», του προπονητή του Στράτου Τζώρτζογλου στη «Φανέλα με το 9» καθώς και στο ρόλο του σκληρού δεσμοφύλακα, γνωστού και ως «Θεός», στις «Φυλακές Ανηλίκων» του Ντίμη Δαδήρα, ταινία που θεωρείται χαρακτηριστικό δείγμα του cult ελληνικού σινεμά της δεκαετίας.

Οι ρόλοι του στις περισσότερες ταινίες ήταν κυρίως δευτερεύοντες σκληροί. Ο Νίκος Τσαχιρίδης έπαιζε πάντα πειστικά τον ρόλο του, για αυτό και έχει χαρακτηριστεί ένας από τους σκληρότερους του ελληνικού κινηματογράφου. Υπήρξε ποδοσφαιριστής και μέλος του Πανελλήνιου συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ενώ εκτός από άριστος ηθοποιός ήταν και ένας από τους καλύτερους κασκαντέρ του κινηματογράφου.

Αποσύρθηκε από τα κινηματογραφικά δρώμενα το 2004 καθώς, τα τελευταία χρόνια της ζωής του, υπέφερε από Αλτσχάιμερ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ τιμάει τις γυναίκες

Peristeri News

Αυτό είναι το τραγούδι της Ελλάδας στη φετινή Eurovision

Peristeri News

Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης

Peristeri News

Leave a Comment