PeristeriNews.gr
Lifestyle

Πέθανε ο Ηλίας Λαλαούνης


Έφυγε από την ζωή πριν από λίγες ημέρες, σε ηλικία 93 ετών, ο κορυφαίος Έλληνας χρυσοχόος, Ηλίας Λαλαούνης.

Ο κορυφαίος έλληνας χρυσοχόος Ηλίας Λαλαούνης, έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών – πριν λίγες ημέρες – σε ηλικία 93 ετών.
Η οικογένειά του επιθυμούσε να μην γίνει γνωστός ο θάνατός του, κρατώντας το πένθος της και την κηδεία σε αυστηρά κλειστό κύκλο.

Ο Ηλίας Λαλαούνης γεννήθηκε το 1920 στην καρδιά της Αθήνας και μετά την πολυετή εμπειρία του στην οικογενειακή επιχείρηση «Ζολώτα» στις αρχές της δεκαετίας του ’40, το 1968 δημιούργησε την δική του εταιρεία, υπό την ονομασία «Greek Gold-Ilias Lalaounis S.A.». Ο εξωστρεφής χαρακτήρας του ιδίου αντανακλούσε και στην επιχείρηση, η οποία μετά τα ελληνικά νησιά επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο, από το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τόκυο και τον Χονγκ Κονγκ.

Για την ποιοτική δουλειά και τις δημιουργίες του, ο Ηλίας Λαλαούνης τιμήθηκε με πολλά βραβεία ενώ ήταν ο πρώτος κοσμηματοποιός που εξελέγη στη Γαλλική Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Πηγή έμπνευσης του Ηλία Λαλαούνη ήταν τα αρχαία και βυζαντινά κοσμήματα, καθώς και προϊόντα της ανθρώπινης εργασίας και του πνεύματος. Οι απαράμιλλες ικανότητές του στο κόσμημα, σε συνδυασμό με τη βαθιά ιστορική γνώση, τον οδήγησαν σε έναν αριθμό «αρχαιολογικών» συλλογών εμπνευσμένων από διάφορους πολιτισμούς της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

Σήμερα, στο εκσυγχρονισμένο εργοστάσιο που ιδρύθηκε το 1993, τα κοσμήματα σχεδιάζονται και παράγονται για τα επώνυμα καταστήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Την επιχείρηση και το Μουσείο έχουν αναλάβει οι τέσσερις κόρες του Ηλία Λαλαούνη, Kατερίνη, Δήμητρα, Μαρία και Ιωάννα, που απέκτησε με την πολυαγαπημένη του σύζυγο Λίλα.

Δήλωση Πάνου Παναγιωτόπουλου

«Ο Ηλίας Λαλαούνης δεν ήταν μόνο ένας χαρισματικός δημιουργός και ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Πολύ περισσότερο από αυτά, υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος, ένας ευπατρίδης που τίμησε τον αρχαίο Ελληνικό και τον βυζαντινό πολιτισμό και, μέσα από την προσωπική του δημιουργική τέχνη, τον ανέδειξε και πέρα από τα μουσεία, στη σύγχρονη κοινωνική και επιχειρηματική ζωή σε όλο τον κόσμο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Peristeri News

Leave a Comment