PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πέθανε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ


Ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα το απόγευμα σε ηλικία 78 ετών.

Ο Γερμανός θρυλικός άσος του ποδοσφαίρου, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα είχαν γίνει γνωστά, είχε υποβληθεί σε δύο καρδιακές επεμβάσεις, ενώ το 2019 έχασε την όραση από το δεξί του μάτι.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ ήταν θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου και κατά πολλούς ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της χώρας. Με την Δυτική Γερμανία κατέκτησε ένα Euro το 1972 και ένα Μουντιάλ το 1974.

Εκτός από παίκτης, υπήρξε προπονητής και παράγοντας του γερμανικού ποδοσφαίρου. Να σημειωθεί ότι στις εκλογές της IFFHS αναδείχθηκε τρίτος καλύτερος παίκτης του 20ού αιώνα μετά τους Πελέ και Γιόχαν Κρόιφ, ενώ ήταν έκτος σε ειδική ψηφοφορία μεταξύ των νικητών της Χρυσής Μπάλας που διοργάνωσε το γαλλικό περιοδικό France Football το 1999.

Άρχισε την καριέρα του στην ομάδα Μόναχο 1860, από την οποία έφυγε για την μισητή αντίπαλο, Μπάγερν Μονάχου, όπου καθιερώθηκε ως κεντρικός αμυντικός και έγραψε ιστορία. Στην πορεία των χρόνων εξελίχθηκε στον κορυφαίο αμυντικό όλων των εποχών, σύμφωνα με καταξιωμένους παίκτες και προπονητές.

Την αγωνιστική περίοδο 1968–69, κέρδισε το παρατσούκλι Der Kaiser (Ο Κάιζερ, «Ο Αυτοκράτορας»), λόγω του κομψού του στυλ, της κυριαρχίας του και του ηγετικού του χαρακτήρα στο γήπεδο, καθώς και του ονόματος «Φραντς» που θυμίζει τους Αυστριακούς αυτοκράτορες. Το «Κάιζερ» θα τον συνόδευε στη συνέχεια σε όλη τη ζωή, μέχρι το τέλος.

Με τη Μπάγερν αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Δυτικής Γερμανίας και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Ο ίδιος κέρδισε δύο φορές το βραβείο της Χρυσής Μπάλας.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ακολούθησε καριέρα προπονητή. Ανέλαβε την εθνική ομάδα της χώρας του, την οποία οδήγησε σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου και έναν τίτλο. Είχε επιτυχημένη πορεία και ως διοικητικό στέλεχος επί σειρά ετών στη Μπάγερν, τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και σε θέσεις διεθνούς αρμοδιότητας.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1945 και ήταν γιος ταχυδρομικού υπαλλήλου που ζούσε στο Γκίζινγκ του Μονάχου, μια συνοικία γνωστή ως η περιοχή με τα σπασμένα γυαλιά, μετά τους μαζικούς βομβαρδισμούς που υπέστη κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Μπεκενμπάουερ είχε παντρευτεί τρεις φορές και απέκτησε πέντε παιδιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment