PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν


Η Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, οι δύο τους συμφώνησαν να αποχωρήσει η Ελιζαμπέτ Μπορν από τη θέση.

«Το έργο σας στην υπηρεσία του έθνους μας ήταν υποδειγματικό κάθε μέρα. Υλοποιήσατε το σχέδιό μας με το θάρρος, τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα των κρατικών γυναικών. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Χ (πρώην Twitter), δίνοντας τέλος στην αγωνία.

 

Η πρωθυπουργός δήλωσε με τη σειρά της ότι είναι «πιο αναγκαίο από ποτέ να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Τη στιγμή που πρέπει να υποβάλω την παραίτησή μου, ήθελα να σας πω πόσο παθιασμένη ήμουν για αυτή την αποστολή, με οδηγό τη διαρκή ανησυχία, που μοιραζόμαστε, να επιτύχουμε γρήγορα και απτά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας», έγραψε, σημειώνοντας την «επιθυμία» του αρχηγού του κράτους να «διορίσει νέο πρωθυπουργό».

Ο Γάλλος πρόεδρος ήταν εμφανώς απογοητευμένος από τη διαχείριση της Ελιζαμπέτ Μπορν σε πολλά θέματα, που αφορούσαν από το θέμα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, τις ταραχές στα γαλλικά προάστια, και, τελευταίως, τον σκληρό νόμο για το μεταναστευτικό, που ουσιαστικά στήριξαν οι ακροδεξιοί της Λε Πεν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment