PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πέθανε η πριγκίπισσα Λίλιαν της Σουηδίας



Η ζωή της πριγκίπισσας Λίλιαν, η οποία ερωτεύτηκε παράφορα το 1943 τον πρίγκιπα Μπέρτιλ, μοιάζει με παραμύθι.

Η πριγκίπισσα Λίλιαν της Σουηδίας – της οποίας ο έρωτας με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Μπέρτιλ, θεωρείται από τους θρυλικότερους στην ιστορία της χώρας – πέθανε σε ηλικία 97 ετών.

Η ζωή της πριγκίπισσας Λίλιαν, η οποία ερωτεύτηκε παράφορα το 1943 τον πρίγκιπα Μπέρτιλ, μοιάζει με παραμύθι. Ο έρωτάς τους γεννήθηκε στο Λονδίνο στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου κι ενώ η Λίλιαν Ντέιβις ήταν παντρεμένη με τον Βρετανό ηθοποιό Ίβαν Κρεγκ.

Η πριγκίπισσα Λίλιαν γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1915 στην Ουαλία και μετακόμισε στο Λονδίνο σε ηλικία 16 ετών, για να ασχοληθεί με την πασαρέλα ως μοντέλο. Δύο χρόνια μετά τη γνωριμία της με τον πρίγκιπα της Σουηδίας, η Λίλιαν χώρισε από τον άνδρα της, αλλά ο πατέρας του Μπέρτιλ, βασιλιάς Αύγουστος Αδόλφος, αρνείτο πεισματικά να δώσει την ευχή και την άδειά του για να παντρευτεί το ερωτευμένο ζευγάρι.

Για 33 χρόνια, η Λίλιαν ήταν η «Σταχτοπούτα» της Σουηδίας και το ζευγάρι από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή στην σκανδιναβική αυτή χώρα. Τελικώς, κατάφεραν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου αφού και οι δύο είχαν «πατήσει» τα 60 τους χρόνια.

Ο Μπέρτιλ πέθανε το 1997 και η Λίλιαν χθες σε ηλικία 97 ετών. «Ένα πολυαγαπημένο πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας έφυγε από κοντά μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Φρέντρικ Ράινφελντ, για τον θάνατο της πριγκίπισσας Λίλιαν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Mε απόφαση Ερντογάν νέοι υφυπουργοί Εξωτερικών

Peristeri News

Καταγγελία οργανώσεων καταναλωτών εναντίον της Temu

Peristeri News

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν

Peristeri News

Leave a Comment