Κοινωνία

Περιστέρι: Τους φακέλους ασθενών και το πόρισμα της αυτοψίας αναμένει ο εισαγγελέας

Τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία ξεκίνησε χθες κατεπείγουσα έρευνα μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού σε ασθενείς και εργαζόμενους.

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη, η κλινική «Ταξιάρχαι» καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του ιού.

Στην κλινική μετέβη σήμερα κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του το οποίο θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει ή όχι αποδώσει ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους της κλινικής.

Related posts

Πυρκαγιά στον Κάλαμο

Peristeri News

Κορωνοϊός: 8.083 νέα κρούσματα – 12 θάνατοι – 109 σε ΜΕΘ

Peristeri News

Τι ισχύει σε περίπτωση επιστράτευσης -Ποιες ηλικίες καλούνται

Peristeri News

Leave a Comment