PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Συγκέντρωση υπογραφών για τήρηση του νόμου για τα αδέσποτα


Συλλογή υπογραφών ψηφίσματος για την τήρηση του νόμου για τα αδέσποτα στο Περιστέρι έχει ξεκινήσει ομάδα φιλόζωων καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει.

Σύμφωνα με τους εθελοντές ο Δήμος Περιστερίου δεν τηρεί τα προβλεπόμενα του νόμου για τα αδέσποτα όπως αναφέρετε και στο σχετικό ψήφισμα.

Μάλιστα η ομάδα εθελοντών τονίζει ότι εκτός από τις διαδικτυακές υπογραφές υπάρχουν και φυσικές.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το ψήφισμα:

Νόμος για τα αδέσποτα ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.

  • Ωστόσο καθημερινά διαπιστώνουμε ότι, από αυτά που προβλέπει, μόνο οι στειρώσεις έχουν δρομολογηθεί στο Δήμο Περίστερίου και αυτές όμως οργανώνονται αποσπασματικά από εθελοντές και εθελόντριες, με τα στοιχειώδη μέσα που διαθέτουν για την παγίδευση και μεταφορά τους στο συμβεβλημένο κτηνιατρείο. ·
  • Αναφορικά με τις τροφές , όσον αφορά το 2022, αν και είχαν αγοραστεί τον Απρίλιο, μοιράστηκαν ύστερα από πιέσεις των φιλόζωων εθελοντών μόνο μια φορά, τον Αύγουστο του 2022. Με αυτόν τον τρόπο μετακυλήσατε το κόστος διατροφής στους εθελοντές, που στην πλειοψηφία τους διαθέτουν από το υστέρημά τους για να μην λιμοκτονούν τα ζώα στους δρόμους.
  • Αναφορικά με την περίθαλψη άρρωστων/τραυματισμένων αδέσποτων, αυτή προϋποθέτει ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου , στελεχωμένου από μόνιμους κτηνίατρους που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση και από μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμένο με κατάλληλα εργαλεία για την παγίδευση των ζώων.
  • Αναφορικά με τις δημοτικές ταΐστρες και ποτίστρες , αυτές απλά δεν υπάρχουν πουθενά, αφού δεν έχετε μεριμνήσει ούτε για την προμήθειά τους ούτε για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα τις διαχειρίζεται.

Ως εθελοντές/εθελόντριες περιμένουμε από έναν εύρωστο οικονομικά δήμο, που αποτελεί μεταξύ άλλων πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες/καταναλωτές, να εφαρμόσετε το νόμο για τα πλάσματα που περιφέρονται στους δρόμους του Περιστερίου και έρχονται αντιμέτωπα είτε με τον θάνατο από τα τροχοφόρα είτε με την αδιαφορία/κακοποίηση από δημότες και μη.

Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα στο ακόλουθο LINK: https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/anastasios_theodorakos_antidemarkhos_peristeriou_u_pros_demo_peristeriou_doste_sta_adespota_o_ti_problepei_o_nomos/?fGaOfkb&fbclid=IwAR2_vc5MkieCxvYYSzK5zvNDdgY3ELNq9DPyhFiYMOtBK5n9gEGXwZRFpkk

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment