PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι σχολεία: Σοβαρές φθορές στις μονάδες εν μέσω καραντίνας


Τα κλειστά σχολεία και η καραντίνα δεν εμπόδισαν τις σοβαρές φθορές στα σχολεία στο Περιστέρι.

Ένα συχνό φαινόμενο των προηγούμενων ετών που ενισχύθηκε εν μέσω καραντίνας είναι η φθορά δημόσιας περιουσίας από μαθητές και εξωσχολικούς.

Μέσα στην καραντίνα παρατηρήθηκαν σε πολλά σχολικά κτίρια και τους χώρους των προαυλίων σοβαρές φθορές που έγιναν είτε από μαθητές είτε από εξωσχολικούς που έβρισκαν τους χώρους των σχολείων ως ένα καταφύγιο για να περνούν τις ώρες τους στο lockdown.

Δυστυχώς πέρα από την συγκέντρωση τους μέσα στα σχολεία και κυρίως στα Λύκεια, δημιούργησαν και πολλές φθορές εντός και εκτός σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε σχολική μονάδα στα Εκατόδεντρα δημιουργήθηκαν φθορές στις πόρτες σχολείου. Πρόκειται για μια σχολική μονάδα γνωστή για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και κατά το παρελθόν ακόμα και με φωτιά σε αίθουσα.

Σοβαρή φθορά παρατηρήθηκε και σε σχολείο του Λόφου και συγκεκριμένα στο 5ο Λύκειο όπου στο χώρο του προαύλιου καταστράφηκε το προηγούμενο διάστημα στο σκέπαστρο του γηπέδου μπάσκετ.

Μια φθορά δημόσιας περιουσίας με μεγάλο κόστος που πριν από κάποια χρόνια είχε και πάλι διορθωθεί από τις ζημιές που είχε υποστεί.

Εκτός από αυτά τα προβλήματα έχουν δηλωθεί και άλλες φθορές σε σχολικές μονάδες που μέρα με τη μέρα διορθώνονται από τις υπηρεσίες ενόψει και της επιστροφής των μαθητών.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι τέτοιες ενέργειες, καταστροφής της δημόσιας περιουσίας, επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο αφού το κόστος τους πηγαίνει στον λογαριασμό που πληρώνουμε όλοι μας.

Χρειάζεται σεβασμός στη δημόσια περιουσία και ενίσχυση της παιδείας ως προς αυτό το θέμα μέσω της οικογένειας και των εκπαιδευτικών ώστε να σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η μάστιγα.

Άλλωστε η φθορά των σχολείων και άλλων δημόσιων κτιρίων είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται κατά κόρον στην Ελλάδα και όχι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που οι σχολικές τους μονάδες είναι υποδείγματα κτιρίων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment