• Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Περιστέρι: Πέταξαν γκαζάκια τα μεσάνυχτα έξω από το ναό Αγίου Παύλου

Peristeri News
Μάϊος02/ 2021

Επίθεση από ομάδα νεαρών με γκαζάκια, βενζίνες και εκρηκτικές ύλες δέχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Περιστερίου χθες στις 12 παρά 5.

Η επίθεση έλαβε χώρα την ώρα που οι ιερείς είχαν ολοκληρώσει την Ακολουθία της Παννυχίδος και την Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, οι νεαροί φώναξαν: «Χριστός Ανέστη, ανοίξτε τις εκκλησίες».

Οι άνθρωποι του ναού διαπιστώνοντας τις ζημιές, που προκλήθηκαν λίγες μόλις ώρες μετά το «Χριστός Ανέστη», έγραψαν σε ανάρτησή τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα η χαρά μας μεταβλήθηκε σε λύπη, το φως σε σκοτάδι και άπειρα γιατί…

Ο ιερός ναός δέχτηκε επίθεση στις 11:55 τα μεσάνυχτα από μια ομάδα νεαρών με γκαζάκια, μολότοφ, βενζίνες, εκρηκτικές ύλες, φωνάζοντας

«Χριστός Ανέστη, ανοίξτε τις εκκλησίες».

Έδωσε ο θεός να είμαστε εκεί, εκπληρώνοντας τις καθορισμένες τελευταίες ευπρεπιστικές ανάγκες καθαριότητας, και εκείνη τη στιγμή, μάλιστα, ήμασταν και στο κάτω μέρος της εκκλησίας.

Βγαίνοντας έξω, μας είπαν: «Ανοίξτε τις εκκλησίες, γιατί ακούσατε τους λοιμωξιολόγους;»

Και ερωτώ: τα σπασμένα τζάμια, οι καμμένες καλωδιώσεις των εξωτερικών τειχών , οι καμμένες εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών και όλα έγιναν με κόπο αγώνα πόνο και ιδρώτα…

Ο τρόπος αυτός ήρθε από αδερφούς χριστιανούς που ήθελαν να εκφραστούν αλλιώς, καταστρέφοντας τον ναό, μάλιστα πολλές αυτοσχέδιες ύλες δεν εξερράγησαν, το πανό της ανάστασης δεν έπιασε φωτιά και ας του έριξαν μολότοφ η χάρις του Θεού μας φύλαξε.

Πριν από λίγες ώρες τέλειωσαν οι ανακριτικές διαδικασίες πυροσβεστικής και αστυνομίας και ή συλλογή των εκρηκτικών υλικών απ’ την ειδική ομάδα εξουδετέρωσης τους.

Όλα αυτά για την ώρα της ανάστασης…

Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας συγχωρέσει όλους μας, αλλά αυτά δεν είναι χριστιανικά έργα… Θλίψη και πόνος…».

Πάντως κατά τη χθεσινή μέρα οι εικόνες εκρήξεων και τοπικών εστιών φωτιάς δεν έλειψαν και από άλλους ναούς της πόλης με το έθιμο της ρίψης των βεγγαλικών να τηρείται και φέτος με το “Χριστός Ανέστη”.

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr