PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Περιστέρι: Γιατί αξίζει για πολλές βόλτες και όχι μόνο!


Η Αθήνα είναι, αδιαμφισβήτητα, η πόλη των ανεξάντλητων επιλογών για τις βόλτες σου. Πόσες φορές, όμως, έχεις ξεμείνει από ιδέες για το ποια θα είναι η περιοχή που θα επιλέξεις για την χαλάρωση, τον καφέ ή το ποτό σου; Το Περιστέρι, λίγο πιο μακριά από το κέντρο, είναι ένας προορισμός που ενδεχομένως δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη και σε περιμένει προκειμένου να γίνει το νέο σου στέκι.

Σε αυτό το άρθρο σου παρουσιάζουμε κάποιους από τους αμέτρητους λόγους που το “διαμάντι” των Δυτικών Προαστίων, τρίτος μεγαλύτερος Δήμος στην Αττική και μία από τις πιο αυθεντικές γειτονιές, αξίζει για πολλές βόλτες και όχι μόνο!

Το shopping στα καλύτερά του

Η εμπορική αγορά του Περιστερίου είναι από τις μεγαλύτερες και καλύτερες στην Αθήνα και διαθέτει πιστό κοινό. Κατά μήκος του όμορφου πεζοδρόμου της Εθνικής Αντιστάσεως αλλά και στα γύρω στενά, μπορείς θα ευχαριστηθείς τα ψώνια σου ή να απολαύσεις window shopping χωρίς ιδιαίτερη ενόχληση από τα αυτοκίνητα. Διαθέτει αμέτρητα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων αλλά και μικρότερα για κάθε γούστο. Εδώ σε περιμένουν τα καλύτερα ελληνικά brands ρουχισμού, όπως είναι το Funky Buddha, προκειμένου να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου καθώς και ηλεκτρονικών ειδών και οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Η ποικιλία επιλογών θα καλύψει κάθε γυναίκα, άνδρα αλλά και τις ανάγκες όλης της οικογένειας, ενώ θα βρεις ανταγωνιστικές τιμές και ιδιαίτερα συμφέρουσες προσφορές.

Για καφέ και brunch με την παρέα

Στο Περιστέρι σε περιμένουν τα πιο όμορφα καφέ που κερδίζουν τις εντυπώσεις με διακοσμητικές επιλογές που αποπνέουν στυλ και φινέτσα. Ανάμεσα στις αμέτρητες cozy προτάσεις και τις υπέροχες αυλές θα βρεις το δικό σου ιδανικό spot, για να απολαύσεις τα καλύτερα προϊόντα και να κάνεις blend in με τον πιο περιποιημένο και στυλάτο κόσμο. Κορυφαία καφέ σε περιμένουν, όπως το Mind the cup, που συγκαταλέγεται στα “25 coffee shops που πρέπει να δει κανείς πριν πεθάνει” σύμφωνα με το Βuzzfeed. Τι πιο ωραίο από το να απολαμβάνεις ξέγνοιαστα καλό καφέ και δημοφιλείς επιλογές σε brunch με ωραίες φάτσες να σε περιτριγυρίζουν. Το επόμενο δικό σου στέκι σε περιμένει!

Για φαγητό με την παρέα

Είσαι λάτρης της ιταλικής, ταϊλανδέζικης ή ασιατικής κουζίνας; Ψάχνεις trendy ή ιστορικά σουβλατζίδικα, παραδοσιακά ταβερνάκια ή μοντέρνα μεζεδοπωλεία με live; Τότε το Περιστέρι είναι ο προορισμός σου! Μακριά από το πολύβουο κέντρο θα βρεις μία πληθώρα από δελεαστικές επιλογές για να δοκιμάσεις signature γαστρονομικές προτάσεις που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο και απαιτητικό ουρανίσκο. Παραδοσιακά και κορυφαία πιάτα σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Και μην ξεχάσεις να επισκεφθείς κάποιο από τα ζαχαροπλαστεία της περιοχής, καθώς φημίζεται για τις προτάσεις σε υψηλή ζαχαροπλαστική.

Άλσος Περιστερίου

Το Άλσος Περιστερίου είναι ένα στολίδι της περιοχής και μία πράσινη όαση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Τα 60 στρέμματά του προσφέρονται για χαλαρό περίπατο και αποσύνδεση από το άγχος και τους ρυθμούς της καθημερινότητας και είναι ο ιδανικός προορισμός για να περάσεις όλη τη μέρα σου. Από το 2012, που άνοιξε τις πόρτες του, συγκεντρώνει παρέες που θέλουν να χαλαρώσουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Από χαλαρή βόλτα, ποδήλατο και πατίνι μέχρι παιχνίδι στις παιδικές χαρές. Μπορείς, ακόμη, να απολαύσεις συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις ή άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Για ποτό και after

Αν χρειαζόταν να επιλέξουμε μία περιοχή για το ποτό μας, αυτή θα ήταν το Περιστέρι. Ο λόγος; Πραγματικά έχει τα πάντα και θεωρείται πηγή της νυχτερινής ζωής! Υπέροχα bars και επιλογές για clubbing θα σε καλύψουν είτε είσαι σε mood για χαλαρό ποτό, είτε θέλεις να ζήσεις το απόλυτο nightlife μέχρι το ξημέρωμα. Πάρε, λοιπόν, τους συναδέλφους, τον σύντροφό σου, την παρέα σου ή τους συμφοιτητές σου και φύγατε για την απόλυτη διασκέδαση στο “φαρ ουέστ” της Αττικής, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι!

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ψάξεις τον ιδανικό προορισμό για τη βόλτα σου θυμήσου ότι το Περιστέρι είναι το απόλυτο “the place to be”. Για τους λόγους που σου αναφέραμε αλλά και για ακόμη περισσότερους, με τρεις σταθμούς μετρό δεν έχεις καμία δικαιολογία!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment