PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά


Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών διακινούσε συστηματικά, στο κέντρο της Αθήνας, σπείρα αλλοδαπών, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Αιγάλεω και Περιστέρι, τρεις Αφγανοί, ηλικίας 21, 29 και 32 ετών, καθώς και μια 36χρονη γυναίκα, από τη Ρουμανία.Παράλληλα, συνελήφθησαν και δύο ακόμη άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αποκαλύφθηκε ο ρόλος του 29χρονου στην διεύθυνση της οργάνωσης καθώς και στην ανεύρεση και προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών, του 21χρονου και του 32χρονου στην αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση και της 36χρονης στην αποθήκευση, φύλαξη και μεταφορά των ναρκωτικών.

Χαρακτηριστικά στοιχεία της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών ουσιών και η χρήση πολλών χώρων για την απόκρυψη των ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και η χρήση αυτοκινήτου ως κινητός χώρος αποθήκευσης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, τα κέρδη της σπείρας υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το ποσό των 250.000 ευρώ.

Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βάρους 11.443 γραμμαρίων, ηρωϊνη βάρους 12.380 γρ., κοκαΐνη βάρους 194 γρ., ποσότητα οπίου 18 γρ., κάνναβη 4 γρ., 850 γραμμάρια σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης, 4.300 ευρώ και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), 2 αυτοκίνητα, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 9 κινητά τηλέφωνα και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς και περί όπλων, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment