Δημοτικά

Περιστέρι: Εκστρατεία κατά της κατάθλιψης στην τρίτη ηλικία από το ΚΕΠ Υγείας

Η κατάθλιψη αποτελεί, πλέον στην εποχή μας, ένα από τα σημαντικότερα νοσήματα που ίσως να οδηγεί και στο θάνατο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισής της, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, με ομιλίες σε όλα τα ΚΕΦΙ του Δήμου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου.

Ο κ. Γεώργιος Ζορμπάς, ψυχίατρος στο τομέα των ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, θα αναπτύξει το θέμα «Κατάθλιψη στην Τρίτη Ηλικία», στα μέλη των ΚΕ.ΦΙ. και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν.

Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί ενημερωτικές ομιλίες στο 6ο ΚΕ.ΦΙ. (Αγ. Τριάδας), στο 5ο ΚΕ.ΦΙ. (Μπουρναζίου)και στο 1ο ΚΕ.ΦΙ. (Ανθούπολης) και με βάση τον προγραμματισμό συνεχίζονται ως εξής:

  • Παρασκευή 7/12/2018 στις 10:00πμ,στο 9ο ΚΕ.ΦΙ. (Νέας Ζωής)
  • Δευτέρα 10/12/2018 στις 9:15 πμ, στο 3ο ΚΕ.ΦΙ. (Κώστα Βάρναλη)
  • Τρίτη 11/12/2018 στις 10:00 πμ, στο 8ο ΚΕ.ΦΙ. (Κηπούπολης)
  • Τετάρτη 12/12/2018 στις 9:30 πμ, στο 7ο ΚΕ.ΦΙ. (Λόφου Αξιωματικών)
  • Παρασκευή 18/12/2018 στις 9:00πμ, στο 2ο ΚΕ.ΦΙ. (Νέας Ζωής)

Παράλληλα για την έγκαιρη διάγνωση της κατάθλιψης, το ΚΕΠ Υγείας έχει εντάξει στο λογισμικό του το ερωτηματολόγιο κατά Zung, και θα μπορούν να το συμπληρώσουν οι παρευρισκόμενοι δημότες, ηλικίας άνω των 18 ετών, με τη βοήθεια των στελεχών του ΚΕΠ Υγείας.

Υπεύθυνος της εκστρατείας κατά της κατάθλιψης είναι ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Υγείας, Καρδιολόγος κ. Γ. Μπεκιάρης.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, στο τηλ. 210-5783266 ή στο e-mail: kepygeias@peristeri.gr

Related posts

Τα Κίτρινα Ποδήλατα έρχονται στο Άλσος Περιστερίου για μια μοναδική βραδιά

Peristeri News

Περιστέρι: Εντυπωσιακή η Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Πλήθος κόσμου στο Άλσος (vid)

Peristeri News

Μέσα στη βδομάδα η συναυλία της Πρωτοψάλτη στο Περιστέρι – Τι ακολουθεί

Peristeri News

Leave a Comment