PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Περιστέρι: 14ο «Τραντάλειο» Σιμουλτανέ



Με επιτυχία διεξήχθη το ετήσιο 14ο «Τραντάλειο», αγώνας επίδειξης σκάκι (Σιμουλτανέ), στη μνήμη του Παναγιώτη Τραντάλη, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024. Η εκδήλωση είχε επετειακό χαρακτήρα και ήταν αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Περιστερίου.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Μπουρναζίου (Δασκαλογιάννη). Μία σεμνή εκδήλωση σε μία ήσυχη πλατεία που έδωσε την ευκαιρία σε όλους να ευχαριστηθούν το παιχνίδι.

Παράλληλα με την διεξαγωγή του σιμουλτανέ πραγματοποιήθηκε κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς, χαρίζοντας είκοσι διαφορετικά δώρα στους τυχερούς.

Το σκακιστικό δρώμενο αποτέλεσε πόλο έλξης και κέντρισε το ενδιαφέρον των περαστικών καθώς πολύ γρήγορα συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος θεατών, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, αυτήν την ιδιαίτερης μορφής σκακιστική αναμέτρηση, και σε πολλούς να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τον σκακιστικό κόσμο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η αντιδήμαρχος Περιστερίου Μαρία Τσιώτα-Μάρκου.

Τον αγώνα επίδειξης πραγματοποίησε ο Γκραν Μετρ Βασίλης Κοτρωνιάς, ο οποίος αντιμετώπισε ταυτόχρονα 37 σκακιστές και σκακίστριες, διαφορετικών ηλικιών και δυναμικότητας, χαρίζοντας μας ενα σιμουλτανέ μοναδικού χαρακτήρα.

Και οι 37 πατρίδες, ήταν αποτέλεσμα αξιέπαινης προσπάθειας των παικτών, η οποία δικαιώθηκε, καθώς όλες τους ήταν ιδιαίτερα ποιοτικές με πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις, ενώ φυσικά δεν έλειψαν οι ανατροπές και οι εκπλήξεις στα αποτελέσματα.

Νίκη επί του διακεκριμένου GM σημείωσε ο Ιωάννης Λίβας από τον Σ.Ο. Περιστερίου και ισοπαλία ο Γεώργιος Κουλαξουζίδης απο τους Μαχητές Χαϊδαρίου, οι οποίοι βραβεύτηκαν και οι δύο με χρυσό μετάλλιο για το εξαιρετικό τους αποτέλεσμα.

Μετάλλια απονεμήθηκαν ως οι καλύτερες παρτίδες που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τον Βασίλη Κοτρωνιά, διακρίθηκαν αυτές της Μαρίας Τουμπακάρη και του Ραφαήλ Κατσόγιαννου ενώ καλύτερες παρτίδες από τους νεαρούς συμμετέχοντες διακρίθηκαν αυτές του Κωνσταντίνου Πάτσαρη και του Μιχαήλ Άγγελου Βογιατζάκη στους οποίους επίσης απονεμήθηκαν μετάλλια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ο Νεοκλής Αβδάλας δανεικός στο Περιστέρι

Peristeri News

Παίκτης του Ατρόμητου ο Μακάνα Μπάκου

Peristeri News

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Περιστερίου στη Basket League

Peristeri News

Leave a Comment